Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea calda si insorita, cel putin pana la sfarsitul saptamanii

Vremea calda si insorita, cel putin pana la sfarsitul saptamanii

Perioada de vreme frumoasa continua. Valorile termice cele mai ridicate vor atinge 33-34 de grade, in timp ce valorile cele mai mici nu vor cobori sub 24, cum va fi cazul zilele ce vin in nordul Moldovei. Vremea nu sufera modificari prea mari de la o zi la alta. Vom avea asadar o vreme calda si insorita in cea mai mare parte a tarii, cel putin pana la sfarsitul saptamanii.
 
Vremea va fi miercuri extrem de calda in ciuda filei din calendar. Valorile termice anuntate de meteorologi vor fi intre cel putin 24 de grade si 34 de grade, cu cele mai mari valori in sudul tarii. Norii de ploaie nu lipsesc, dar vorbim de averse cu fulgere si tunete doar in vestul, nordul si la munte, dupa amiaza pe arii restranse. In rest insa, soarele da tonul zilei, iar vantul abia daca se simte.

Bucurestenii vor avea parte tot de soare si nori putini, iar avantul termic indica un avant demn de luna lui cuptor, cu o valoare de 33-34 de grade la amiaza. Presiunea atmosferica creste usor azi de la 751 mm coloana de mercur, valoare sub cea considerata confortabila pentru organismul uman.

Vremea de la munte este tocmai buna pentru drumetii. E cald la amiaza, dar nu e exclus sa fie nevoie de o pelerina de ploaie spre seara, cand ar putea sa dea ceva averse cu descarcari electrice. Vantul insa nu va trece de moderat, asa ca una peste alta, vremea inca nu a trecut la straie de toamna nici la altitudine.

Litoralul Marii Negre ramane si el in dispozitie de vacanta. Soarele continua sa straluceasca peste plaja, iar maximele urca la valori intre 26 si 28 de grade. Apa marii este si ea placuta, cu valori de 22-24 de grade. Nici macar briza nu ii mai deranjeaza astazi pe turistii de la malul marii pentru ca miercuri nu trece de moderat. 

Vremea va fi in general frumoasa si dincolo de rama Carpatilor unde temperaturile sunt placute, comparabile cu cele de marti. Se ating 29 de grde la Timisoara si Arad, 28 la Oradea, ca si la Sibiu si Brasov, dar in Maramures si nordul Transilvaniei e ceva mai racoare, cu 26-27 de grade la amiaza, dar si cu ceva stropi de ploaie ce vor cadea razlet dupa masa la Satu Mare, Baia Mare, Cluj sau Bistrita.

In sud, soarele e cel care da tonul zilei. Temperaturile urca aici peste 30 de grade, cu varfuri termice de 34 in Lunca Dunarii, 33 la Craiova si doar un grad mai putin la Pitesti, Buzau si Slobozia. Toamna nu se arata nici in Dobrogeai. Maximele ating si aici valori peste norma perioadei, cu valori de 32-33 de grade in partea continentala a provinciei si 29 de grade pe litoral.

In sudul Moldovei, cerul aproape senin si soarele ridica in atmosfera la amiaza 32 de grade la Focsani si Galati. Norii insa strang randurile spre nord si chiar ar putea sa lase ceva ploi slabe pe arii mici. Dar chiar si in aceasta parte a Moldovei este cald, cu valori de 26 de grade la Suceava si 28 la Botosani.

Toamna doar in calendar joi. Cald si insorit mai ales in Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si in Dobrogea continental, unde maximele trec frecvent de 30 de grade si urca pana chiar spre 34 in Delta Dunarii. De altfel, maxime sub 30 de grade vor fid oar in nord si centru, cu cea mai mica valoare de 25 de grade la Suceava si Miercurea Ciuc. Cat despre ploi, doar dupa masa la munte, pe ici pe colo.

In Bucuresti, toamna debuteaza cu vreme extreme de calda, cu o maxima de 32 de grade si nici fir de ploaie.

Norii insa incep sa se adune vineri peste jumatatea de nord a tarii, asa ca asteptam ploi la anivel local, cu descarcari electrice si vant intensificat. Cu alte cuvinte, primele semne de de toamna. Maximele insa nu cedeaza, asa ca vineri vor fi intre 23 si 34 de grade.

Bucurestenii au parte vineri de o maxima de 33 de grade si nici urma de ploi sau vant.
31 august 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.