Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Toamna se lasa asteptata: temperaturi ca-n plina vara pana miercuri

Toamna se lasa asteptata: temperaturi ca-n plina vara pana miercuri

Vreme buna in toate regiunile. Se ating maxime intre 25 si 32 de grade. Cerul va fi senin, iar la munte si in nord-vest sunt posibile ploi scurte. Vantul bate mai tare in sud-estul tarii. Este mai cald cu 2-3 grade decat ar fi normal la aceasta data.

Prima zi a saptamanii aduce tot vreme de vara, chiar daca se apropie finalul lunii august. E mai mult soare decat nori in cea mai mare parte a tarii, dar in nord-vest si la munte e posibil ca norii sa aduca si ploi scurte, iar vantul mai sufla cu intensificari in sud-est. Maximele termice trec inca de mediile climatologice cu cateva grade si se situeaza intre 25 si 32 de grade. 

Bucurestenii au parte si luni de timp frumos. Cerul e in continuare senin, vantul domol si e chiar mai cald decat duminica, cu o maxima de 30, poate 31 de grade.

Si la munte vremea va fi frumoasa. Meteorologii anunta o zi insorita, dar dupa-amiaza in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali norii sunt mai insistenti si sunt conditii pentru cateva ploi scurte de vara si descarcari electrice. Vantul nu trece de moderat, iar temperaturile maxime sunt apropiate de cele de ieri.

La mare continua vremea frumoasa. Turistii aflati pe litoral vor fi rasfatati si luni de soare, fara urma de nor. Vantul insa mai sufla cu intensificari. Temperaturile maxime sunt normale pentru data din calendar: vor fi 25, 26 de grade la umbra, iar apa e inca potrivita in apropierea tarmului, are 22, 24 de grade.

Dincolo de Carpati este vreme calda si frumoasa intreaga zi. Norii devin mai indrazneti in nord-vest, unde in a doua parte a zilei sunt posibile cateva ploi scurte. Temperaturile trec si luni cu 4,5 grade peste mediile multianuale si sunt prognozate 27 de grade la Sibiu si la Cluj Napoca, 30 in Baia Mare, 31 la Oradea si la Timisoara.

Cald ca in plina vara va fi luni si in sud, unde norii aproape ca lipsesc din peisajul meteorologic al zilei. La amiaza vor fi 31 de grade la Drobeta, 30 la Craiova si la Giurgiu, tot 31 la Calarasi si 29 in Buzau. Mai racoare va fi in zonele subcarpatice.

Cer senin asteptam si in Dobrogea, unde fenomenele meteo semnificative lipsesc. Pana dupa-amiaza mercurul trece usor de regimul termic normal: vorbim despre maxime de 26 de grade la Constanta si 29 la Tulcea si Cernavoda.

Si moldovenii sunt rasfatati de vreme cu mult soare, nori rari intreaga zi si vant domol. Maximele nu trec de 30 de grade, valoare prognozata in sud, la Galati si la Focsani. Spre nord maximele scad treptat, dar inca sunt cu cateva grade peste mediile climatologice: 28 de grade in Bacau, 29 la Iasi si 26 la Suceava.

Marti e timp frumos in cea mai mare parte a tarii, cu mult soare si doar cativa nori de vreme buna. In nord si in nord-vest, izolat, sunt posibile ploi scurte insotite de fulgere si tunete. Temperaturile maxime caracterizeaza o vreme calda pentru data din calendar si se vor situa intre 25 si 33 de grade. Cel mai cald va fi in sud si in sud-vest.

Vremea de vara continua marti si in Capitala: soare intreaga zi, cativa nori si vant cat sa nu deranjeze. La amiaza e cald pentru data din calendar, cu 31, poate 32 de grade in termometre.

Miercuri, in ultima zi de vara, vremea calda si frumoasa continua in majoritatea regiunilor, dar dupa-amiaza se aduna mai multi nori la munte, in centrul si in nordul tarii, unde local sunt anuntate si averse insotite de descarcari electrice. Maximele prognozate de meteorologi se incadreaza intre 24 si 34 de grade, cu cele mai mari valori in Lunca Dunarii.

Vreme ca in plina luna a lui cuptor, miercuri, in Capitala: soare, nori putini si o maxima in jur de 33 de grade.
29 august 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.