Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Sfarsit de august canicular. Urmeaza o toamna lunga.

Sfarsit de august canicular. Urmeaza o toamna lunga.

Meteorologii anunta ca, pana joi, temperaturile vor urca si pana la 37 de grade Celsius. Luna septembrie va fi calda, mai ales in sudul tarii. Vom avea parte si de ploi.

Cei care si-au programat concediile pentru sfarsitul lunii august si chiar pentru luna septembrie vor avea parte de vreme buna. De altfel, ANM anunta ca, pana joi, vremea va fi calduroasa in majoritatea zonelor tarii, caniculara in orele amiezii in Campia de Vest si Campia Romana, unde vor fi temperaturi de peste 35 de grade Celsius. 

Astazi, maximele vor varia intre 25 si 33 de grade, mai ridicate in zonele de campie, in timp ce maine vor fi 36 de grade. Joi, la orele amiezii, se vor inregistra 37 de grade Celsius.

Informatiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) estimeaza, pentru Romania, ca in luna septembrie sunt prognozate tem pe raturi medii lunare ce vor avea valori apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul tarii, unde se pot situa peste mediile multianuale.

Precipitatiile vor fi peste media acestei luni, apropiinduse de valorile normale doar in sud-estul si, local, in sudul tarii. In octombrie, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada. Exceptie fac zonele de sud-est si vest, unde vor fi peste normele climatologice. Cantitatile de precipitatii vor depasi normele climatologice normale in vestul, centrul si nordul tarii.

ANM mentioneaza ca informatiile publicate nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pentru intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.
23 august 2011, Sursa: EVZ
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.