Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Avertizare: Furtunile solare vor fi din ce in ce mai puternice

Avertizare: Furtunile solare vor fi din ce in ce mai puternice

In cateva decenii, furtunile solare vor deveni tot mai perturbatore pentru avioane si nave spatiale, spun cercetatorii de la Universitatea Reading. Ei mai spun ca odata ce Soarele va trece intr-o era cu o activitate mai scazuta, radiatiile care ajung pe Pamant vor fi mai periculoase, informeaza bbc.co.uk.

Echipa de cercetatori sustine ca Soarele a atins deja maximul solar.

"Intr-un maxim solar mare, varfuri ale ciclului de 11 ani de pete solare sunt mai mari, iar numarul mediu de flacari solare si evenimente conexe, cum ar fi eruptiile de mase coronale sunt mai mari. Pe de alta parte, intr-un minim solar aproape ca nu exista pete solare timp de zeci de ani. Ultima data cand s-a intamplat acest lucru a fost in timpul minimului Maunder, aproximativ intre 1650 si 1700", a explicat Mike Lockwood, profesor la Universitatea Reading.

Cercetatorii mai spun ca majoritatea radiatiilor ating Pamantul in timpul perioadei mijlocii de activitate solara. Un nivel ridicat de radiatii presupune o problema in special pentru aviatie, comunicatii si tehnologie.
20 august 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.