Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploile se muta in partea de est a tarii. PROGNOZA PE TREI ZILE.

Ploile se muta in partea de est a tarii. PROGNOZA PE TREI ZILE.

Se racoreste miercuri usor la nivelul intregii tari datorita unei aer proaspat. Racorirea insa vine si cu rafale de vant in majoritatea regiunilor tarii. Precipitatii insa nu se prea anunta. Daca miercuri inca mai avem parte de nori de ploaie in est si la munte in special, de joi, iese soarele si mai sunt posibili cativa stropi de ploaie doar pe creste si prin sud-vest.

Nu scapam de ploi nici miercuri, dar se muta spre estul tarii unde nu vor mai acoperi arii mari. Ploile insa vin cu fulgere si tunete, iar vantul nu va fi nici el tocmai agreabil. Vom deschide, asadar, umbrelele, mai ales in Transilvania, in Moldova, Muntenia si Dobrogea, dar in rest, soarele va fi la el acasa, iar vantul abia daca se va simti. Temperaturile scad insa in toata tara, asa ca maximele prognozate vor fi intre 22-24 de grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei pana la cel mult 33 de grade in Oltenia.

Bucurestenii incep ziua  cu soare, dar dupa masa norii vor tot strange randurile si ploile nu vor intarzia sa apara cu tot cu fulgerele si tunetele obisnuite pentru ploile de vara. Pana atunci insa, maxima reuseste sa atinga 31 de grade. Presiunea atmosferica, creste usor de  la 754 mm coloana de mercur, valoare doar o idee sub cea considerata confortabila pentru organismul uman.

Vremea e frumoasa joi. Ploile abia daca se mai arata in sudvest si la munte, dupa masa. In rest, soare pe linie si vant sprinten in Moldova si Dobrogea, perfect pentru o zi de vara cu valori termice intre 23 si 31 de grade Celsius. Cel mai cald va fi in Campia de Vest si in Campia Romana, in timp ce valorile cele mai mici se vor inregistra in estul Transilvaniei si Bucovina.

Frumos si in Bucuresti. Soarele se intalneste cu cativa nori inofensivi, iar maxima nu trece de 29-30 de grade, moderate de un vant destul de sprinten.

Aerul cald insa incepe sa isi faca simtita prezenta vineri, cand maximele ating si chiar depasesc 27 de grade in depresiuni urmand sa urce spre 33 in vest si sud-vest. Norii se mai arata doar peste munti, dar chiar si acolo sunt sanse minime sa ploua, iar vantul se domoleste in toata tara.

Capitala simte si ea incalzirea, asa ca de la 16-17 grade in zori vineri, maxima atinge 31 de grade, fara ploi sau vant.
17 august 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.