Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturile cresc din nou, de vineri. PROGNOZA PE TREI ZILE.

Temperaturile cresc din nou, de vineri. PROGNOZA PE TREI ZILE.

Aerul rece a cuprins toate regiunile tarii, asa ca valorile termice nu trec de 28 de grade. Temperaturile cresc, insa, de vineri, iar sambata si duminica putem chiar sa uitam de acest pasaj tomnatic. Vom avea din nou maxime de peste 30 de grade in jumatatea de sud a tarii. Norii si ploile vor fi rare, cel mai probabil pe la munte, asa ca ne asteapta un weekend cat se poate de frumos cel putin din punct de vedere al vremii. 

Intreaga tara simte joi racirea vremii. Va fi chiar mai rece decat e normal la mijlocul lunii august. Maximele vor fi intre 20 si 28 de grade, cu nori peste majoritatea regiunilor sudestice. Va ploua, asadar, in Dobrogea, pe arii ceva mai mici, in Muntenia si sudul Moldovei si izllat in sud-estul Transilvaniei, in Oltenia si la munte. Vantul va fi si el agitat si va avea rabufniri in Moldova, Baragan si Dobrogea, ca si in zona de munte. 

Vremea continua sa fie rece si in Bucuresti. Miroase a toamna mai ales in prima parte a zilei in capitala, cand ploile sunt mai active, iar amiaza nu ne va aduce mai mult de 23-24 de grade. Presiunea atmosferica stagneaza la 753 mm coloana de mercur, valoare sub cea considerata confortabila pentru organismul uman.

Vremea e destul de rece si la munte. Aici o geaca de ploaie va fi binevenita mai ales daca v-ati propus drumetii prin Caroatii de Crubura. Vantul si el va sufla destul de hotarat, iar temperaturile, desi nu anunta schimbari fata de miercuri, vor fi mult sub ce sperau turistii de la o zi de august.

Vremea nu este prea ingaduitoare nici cu turistii de la mare. E drept ca dupa masa sunt sanse sa se mai arate si soarele, dar ploile nu lipsesc peste zi, cu toata pleiada de fenomene electrice si cu rafale de vant si de 65-70 de km pe ora, care ar putea sa zboare umbrelele de pe plaja. Temperaturile nu vor trece de 22-23 de grade in aer, dar macar in apa marii va fi la fel, cu aceeasi temperatura ca si in aer. 

In interiorul arcului carpatic ziua a inceput destul de modest din punct de vedere termic, cu valori de numai 10-11 grade si va continua in aceeasi nota racoroasa si la amiaza, cand nu vor fi mai mult de 20-25 de grade. Ploile nu lipsesc, dar nu se arata decat pe ici pe colo in depresiunile din estul Transilvaniei.

Spre sud, precipitatiile vor prefera Oltenia si vestul Munteniei, ca si Baraganul, unde vantul sufla sustinut. Temperatura aerului e si azi sub normal. Se fac cel mult 20 de grade la Slobozia, 24 la Braila si nu mai mult de 27-28 de grade la Craiova si Targu Jiu. Umbrelele sunt un accesoriu de nadejde in Dobrogea, unde ploua pe arii mari, cu descarcari electrice si vant sustinut. Maximele sunt si aici modeste, cu valori de 23 de grade la Tulcea si Cernavoda si 24 la Constanta.

In sudul Moldovei sunt asteptate scurte reprize de ploaie, dar spre nord, cerul e o idee mai curat. Totusi temperatura aerului e sub norma in toata Moldova, cu valori de la 21 de grade la Suceava si Piatra Neamt pana la 24 de grade la Galati. Aici insa senzatia de racoare va fi subliniata si de vantul care va sufla destul de hotarat in toata provincia. 

In sfarsit, dupa ce parea ca toamna a intrat fara drept de apel la noi in tara, de vineri iese din nou soarele si incalzeste usor aerul, asa ca vom avea parte de valori intre 23 de graed la Miercurea Ciuc si 29 in Oltenia la Turnu Severin si Craiova. Nu scapam de tot de ploi, dar vor fi putine prin nordvest si la munte, iar vantul va fi agitat doar in Dobrogea.

In Bucuresti, soarele razbate de sub nori si chiar daca dimineata va fi racoare, cu 13-14 grade, amiaza va urca mercurul la 27 de grade.

Incalzirea continua si sambata, cand amiaza va aduna intre 26 de grade la Miercurea Ciuc si Suceava si 30 in majoritatea oraselor din sud. Ploile se restrang si mai asteptam doi-trei stropi doar pe la munte si in nordul Moldovei.

Sambata aduce soare peste toata Capitala, vantul nu se prea simte, iar maxima nu trece de 29 de grade.
11 august 2011, Sursa: Realitatea.net




Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.