Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Meteorologii anunta vremea calda, insa de marti revin ploile in vest. PROGNOZA PE TREI ZILE.

Meteorologii anunta vremea calda, insa de marti revin ploile in vest. PROGNOZA PE TREI ZILE.

Aerul fierbinte care traverseaza Europa ne readuce temperaturi caniculare, 35 de grade in Campia Banatului, pentru ca apoi canicula sa se mute spre Campia de Vest, iar marti in Campia Romana. De marti vremea se schimba radical in vestul tarii. Se repornesc ploile torentiale, cu fulgere si vant cu aspect de vijelie, iar in urma acestor precipitatii, temperaturile maxime scad in special in nordul si centrul tarii.

Temperaturile prind avant duminica. Incheiem, asadar saptamana cu o zi de duminica aproape caniculara in Banat, unde maximele ar putea sa urce si la 34 de grade. De altfel, doar pe litoral si in depresiuni mercurul ar putea sa se opreasca la 27-28 de grade, pentru ca in rest, vorbim de valori in general de 30 de grade Celsius si soare pe linie. Ceva nori rari si nu tocmai hotarati sa lase ploi se vor arata azi pe la munte si prin nordul tarii.

Vremea este insorita in Bucuresti, duminica. Ploile lipsesc, iar soarele aduce la amiaza 31 de grade. Presiunea atmosferica scade de la 756 mm coloana de mercur, valoare doar usor sub cea considerata confortabila.

Meteorologii au vesti bune si pentru turistii are prefera muntii drept destinatie de weekend. Drumetiile sunt duminica o idee excelenta: norii nu se arata decat dupa masa, dar ploile sunt cu totul izolate si de scurta durata. Şi, cum vantul nu va trece de moderat, temperaturile in crestere si soarele vor fi ingredientele ideale pentru o vacanta la inaltime.

Varful de sezon pe litoralul romanesc vine cu vreme perfecta pentru turistii aflati la mare. Asadar, soare  pe linie si doar cativa nori de vreme buna. Cele 27-28 de grade din aerul marin vor fi doar o idee domolite de briza, iar apa marii se pastreaza la o temperatura cat se poate de placuta, de 24-25 de grade.

Dincolo de Carpati, vara e la ea acasa. Maximele pornesc de la 30 de grade in depresiuni si urca pana la 33-34 in Campia Banatului. Şi cum nori nu se arata decat prin apropierea muntilor, ploile sunt rare si de scurta durata doar spre rama Carpatilor, iar vantul sufla o idee mai sprinten prin Banat si Crisana.

Spre sudul tarii temperaturile cresc simtitor. De la 29 de grade a Ploiesti, mercurul va urca azi pana la 31-32 la Giurgiu si Calarasi, iar soarele nu va fi umbrit de nici un nor. Ceva sanse de ploaie sunt doar spre zona montana, dar nici aici nu vorbim decat de doi-trei stropi. Briza e singurul atu in lupta cu gradele pe litoral, unde temperaturile ating 27-28 de grade, dar in partea continentala a Dobrogei este inca si mai cald, cu 29 de grade la Tulcea si fara umbra de nor.

Moldova are si ea parte de un exces de grade. Se asteapta 27-28 de grade in nord, in Bucovina, dar spre sudul provinciei mercurul va urca pana la 31 de grade. Şi aici tot spre munti e rost de ceva nori din care sa cada cativa stropi de ploaie si prin nord.

Saptamana incepe cu o zi de luni excesiv de calda. Deja vorbim de valori caniculare, de 34-35 de grade in Lunca Dunarii si in Campia de Vest. Cele mai mici valori nu vor cobori sub 26-27 de grade, iar ploile raman fenomene izolate, mai mult seara pe la munte si peste noapte in nordvest.

Bucurestenii vor incepe saptamana cu o zi de august fierbinte, fara pata de nor pe cer, fara pala de vant si cu 32-33 de grade la umbra.

Ziua de marti muta temperaturile caniculare in Campia Romana, unde se vor atinge 35-36 de grade Celsius si doar prin Dealurile de Vest aerul va fi mai respirabil cu valori de 20-21 de grade. Aceste diferente de temperatura sunt datorate de intrarea unui front atmosferic peste vestul si nordvestul tarii unde vor incepe ploile inca din zori. Pana seara, cantitatile de apa vor fi insemnate, iar precipitatiile se vor extinde si peste Transilvania si jumatatea de nord a Moldovei.

Marti insa in Bucuresti caldura persista, asa ca vom avea parte de 34 de grade la pranz si de soare pe care abia pe inserat il vor domoli ceva ploi cu vant si descarcari electrice.
6 august 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.