Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / In august vom avea seceta si canicula. PROGNOZA PE 3 LUNI.

In august vom avea seceta si canicula. PROGNOZA PE 3 LUNI.

Prognozele de la Administratia Nationala de Meteorologie arata ca in primele zile ale acestei saptamani vremea va fi frumoasa, cu temperaturi ce vor atinge maximum 30 de grade Celsius in regiunile sud-estice si 23 de grade in Transilvania si Maramures.

In regiunile intracarpatice, valorile termice vor fi usor mai scazute fata de normalul perioadei.

Astazi, temperatura va atinge valori maxime de 30 de grade Celsius in majoritatea zonelor din tara. Cerul se va innora temporar in regiunele vestice, nordice si centrale, unde pe alocuri vor fi si ploi de scurta durata. Maine, cerul se va innora spre seara si meteorologii anunta ploi. Temperatura va urca pana la 29-30 de grade, la amiaza.

In Capitala, astazi si maine cerul va fi variabil, cu vant slab si temperaturi maxime de 30 de grade Celsius. Pe litoral, vremea va fi tocmai buna de plaja, cu temperaturi maxime cuprinse intre 27 si 28 de grade. Apa marii va atinge valori maxime de 25 de grade. In majoritatea zonelor muntoase insa, cerul va fi noros si, indeosebi in cursul zilei, vor fi averse insotite si de descarcari electrice.

Potrivit datelor de la Centrul European pentru Prog­noza Vremii pe termen mediu de la Londra, luna august va debuta cu vreme frumoasa in zonele central-vestice ale Europei si in sudul Peninsulei Balcanice. In rest, va fi instabila, cu descarcari electrice si ploi in tarile estice si central-estice.

Previziunile meteo indica o luna august calduroasa, cu putine ploi in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile prognozate pentru ultima luna a verii sunt de 35 de grade Celsius, cu doua grade mai ridicate decat normalul perioadei in partea sud-estica si in Lunca Dunarii. La mare, normalul acestei perioade e de minimum 20 de grade Celsius. 

In luna septembrie, temperaturile vor mai scadea putin fata de august si se vor incadra in normalul pentru prima luna a toamnei, in majoritatea regiunilor. Mai cald va fi in partea de sud-est. Septembrie va fi sarac in precipitatii in sud-estul, centrul si vestul tarii.

Specialistii sustin ca temperaturile medii in septembrie sunt cuprinse intre 19 si 28 de grade in partea sudica si estica. In Nordul Moldovei, in prima luna a toamnei temperaturile medii prognozate sunt de 19-20 de grade. 

In luna octombrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale pe aproape intreg teritoriul, exceptand sud-estul si local in vestul tarii, unde temperaturile medii vor fi peste normele climatologice. Cantitatile de precipitatii vor avea valori apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea zonelor, iar in vestul, centrul si nordul tarii, acestea pot depasi normele climatologice lunare.
1 august 2011, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.