Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cerul se mai insenineaza in unele zone ale tarii. PROGNOZA PE TREI ZILE.

Cerul se mai insenineaza in unele zone ale tarii. PROGNOZA PE TREI ZILE.

Masa de aer fierbinte, de origine tropicala, ramane la est de tara noastra, unde temperaturile sunt si cu 10 grade mai mari decat ar fi normal la aceasta data. La marginea acestei mase de aer, in sud-estul Romaniei maximele urca pana la 33-34 de grade. Masa de aer rece, de origine polara, face ca in nord-vest maximele sa nu treaca de 25 de grade si afecteaza si vestul, centrul si nordul tarii noastre. In aceste regiuni maximele ajung cu greu la 30 de grade.

Ploile nu vor lipsi, vor fi ploi de vara asociate cu descarcari electrice si vant tare peste tot in tara, dar in sud-est vor fi rare.

Miercuri cerul se mai insenineaza, iar ploi de vara mai sunt anuntate numai in nordul, centrul si estul tarii si in zonele de munte. Doar izolat, la munte, cantitatile de apa mai pot depasi si astazi 20 l/mp. In celelalte regiuni predomina soarele. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 32 de grade, cu cele mai ridicate valori in sud-estul tarii. 

In Bucuresti ne asteapta vreme frumoasa si mai calda decat marti: 31-32 de grade sunt anuntate la amiaza, iar vantul va fi in general slab. Presiunea atmosferica este si astazi mai mica decat valoarea normala si nu are variatii semnificative de la 751 mm coloana de mercur.

Cerul se innoreaza la munte si dupa-amiaza incep din nou ploile insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului in Carpatii Orientali si in Carpatii Meridionali si local in rest. Izolat, cantitatile de apa vor mai putea depasi 20 l/mp, dar valorile termice nu vor suferi modificari semnificative fata de ieri.

Turistii aflati pe litoral sunt si astazi rasfatati de o vreme frumoasa, foarte apropiata de normalul termic al ultimelor zile de iulie. Cerul este variabil si vantul nu trece de moderat, iar termometrele vor arata intre 27 si 29 de grade in aer. In apa sunt intre 24 si 26 de grade.

Joi vremea va fi in general frumoasa, dar ploile nu lipsesc. Dupa-amiaza se innoreaza la munte si in nordul tarii, unde pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice. Diferenta termica intre sudul si sud-estul tarii si restul teritoriului se mentine: maximele pornesc de la 27 de grade in Maramures si depresiunile transilvane si ajung la 33-34 de grade in Campia Romana.

Cald si in Capitala maine: 33 de grade la amiaza. Sunt si ceva nori, dar nu ploua.

Vineri vremea devine instabila in vestul tarii si norii se inmultesc. Nu intarzie nici ploile insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Cantitatile de apa vor fi insemnate, si apar conditiile de grindina. Exceptie vor face regiunile sud-estice unde ploile ajung izolat, catre seara. In sud-est din nou vor fi 33-34 de grade la amiaza, dar temperatura scade usor in celelalte regiuni. Cel mai racoare va fi in Maramures si in nordul Transilvaniei: 26 de grade la Baia Mare si in Cluj.

In Capitala vremea nu se schimba: e cald, tot 33 de grade la amiaza, dar in noaptea care urmeaza ar trebui sa ajunga si aici ploile.
27 iulie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.