Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Aer conditionat: zece sfaturi de la specialisti

Aer conditionat: zece sfaturi de la specialisti

L-ati cumparat, l-ati instalat si totusi sunt probleme? Prea putina racoare? Prea mult consum de energie? Hai sa vedem ce ne spun specialistii.

Instalati la ferestre rulouri sau jaluzele care vor reduce din caldura soarelui.

Montati geam reflexiv ce va lasa sa intre lumina necesara si va reduce transferul de caldura cu atat mai mult cu cat ferestrele sunt mari. Aceasta masura reduce cu cca 25 % nivelul de energie consumata in cazul in care aveti peretii de sticla (pereti cortina) catre exterior.

Ventilati spatiul respectiv cat mai devreme de dimineata cand aerul este racoros.

Izolati peretii si tavanul expusi soarelui, aceasta masura reprezentant o scadere a consumului de energie cu cca 30 % in privinta aerului conditionat.

Unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat (agregatului) ar trebui instalata intr-un spatiu cu o buna circulatie a aerului, daca e posibil, ferita de razele soarelui.
 
Curatati regulat sau cel putin de 2 ori pe an filtrele unitatii interioare. Acestea se pot spala cu apa.

Incercati pe cat posibil sa nu setati temperatura interioara la mai putin de 24 grade. Nu e confortabil si e o cheltuiala in plus fiindca pentru fiecare grad mai putin de 24 consumul de energie creste cu 5-7%.

Daca temperatura exterioara este sub 24 grade, opriti unitatea de aer conditionat si deschideti ferestrele.

Vara, senzatia de zapuseala nu poate fi anulata de aerul conditionat, fiindca nu caldura e cea care deranjeaza chiar si la temperaturi de cca 25 grade, ci umiditatea din aer, care poate ajunge la 100% in perioada zilelor ploioase.

Cand cumparati un aparat de aer conditionat alegeti unul apropiat ca putere de necesarul spatiului pe care il va climatiza. Nu achizitionati echipamente subdimensionate caci acestea vor avea o durata de viata mult redusa din cauza functionarii la capacitate maxima timp indelungat. Este mult mai bine sa cumparati aparate cu o putere mai mare decat ar fi necesar, caci acestea pot functiona eficient la capacitate medie, fara a provoca cheltuieli suplimentare.
18 iulie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.