Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Canicula in urmatoarele zile. Ministerul Sanatatii solicita Directiilor de sanatate si Ambulantei sa lucreze la capacitate maxima

Canicula in urmatoarele zile. Ministerul Sanatatii solicita Directiilor de sanatate si Ambulantei sa lucreze la capacitate maxima

Ministrul Sanatatii solicita Directiilor de sanatate publica si Serviciilor de ambulanta sa lucreze la capacitate maxima in aceasta perioada cu temperaturi extreme. Cseke Attila cere personalului din aceste structuri sa ia masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate. Astfel, serviciile de ambulanta vor trece la alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere. Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei, in caz de nevoie. 

Ministerul Sanatatii a alcatuit si o lista cu recomandari ale medicilor, pentru aceasta perioada: 

- Ministerul recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.

- In aceste zile este recomandat consumul zinic de lichide (intre 1,5 - 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este recomandat consumul unui pahar cu apa la fiecare 15-20 de minute.

- Medicii ne sfatuiesc sa consumam in fiecare zi cat mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. Este bine de stiut ca o doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.

- Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii.

- Este recomandata evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

- La orele amiezei este recomandata purtarea palariilor de soare si a hainelor lejere, din fibre naturale, in culori deschise.
14 iulie 2011, Sursa: Hotnews
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.