Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme extrema in Europa: In sud si est-canicula, in centru si nord-furtuni

Vreme extrema in Europa: In sud si est-canicula, in centru si nord-furtuni

In Serbia, temperaturile neobisnuit de ridicate au impus cod rosu de canicula. In Ungaria si Italia e cod portocaliu, iar in Grecia, galben.

Temperaturile ajung pana la 40 de grade in capitala Muntenegrului. In timp ce in Antalya sau Belgrad, termometrele vor indica 38 de grade - mult peste valorile normale. Si in Rusia e foarte cald. Mecurul termometrelor va urca pana la 28 de grade celsius. Chiar daca pare o valoare mai usor de suportat, ea este mult peste temperaturile cu care sunt obisnuiti localnicii.

La polul termic opus, in centrul si nordul Europei, este de-a dreptul frig pentru un miez de iulie. Maximele sunt mai mici si cu peste 20 de grade fata de sudul continentului.

La Londra mercurul abia daca atinge 21 de grade, in timp ce la Paris vor fi doar 19.
14 iulie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.