Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / De zeci de ani nu s-a mai vazut asa ceva. Zapada la Bucegi in mijlocul lui iulie.

De zeci de ani nu s-a mai vazut asa ceva. Zapada la Bucegi in mijlocul lui iulie.

Unde sunt zilele de iulie cand turistii urcau la Babele imbracati in pantaloni scurti si in tricou? Raspuns: in calendarul de anul trecut.

Inceputul lui iulie 2011 a venit cu ninsoare in platoul Bucegilor. Nici cei obisnuiti cu muntele nu se asteptau sa vada oameni de zapada ridicati in luna lui cuptor. Vinul fiert s-a reintors si el in meniu.

Cabanierii din Bucegi s-au frecat la ochi duminica dimineata, cand s-au trezit si au vazut ca peisajul si-a schimbat culoarea din verde in alb. Ningea cu fulgi mari, iar zapada s-a asternut deja. Stratul este de 10 cm, spun cabanierii.

Temperatura nu a depasit 0 grade Celsius in zona Sfinxului si a Babelor. In iulie anul trecut, acolo erau mai bine de 20 de grade, iar oamenii de zapada era deja o amintire a iernii.

Totusi au fost si turisti care s-au incumetat sa urce pana la 2200 de metri. Unii veniti cu bicicletele, e drept ca echipate pentru munte.

Valul de frig a afectat nu doar zonele montane, la Giurgiu s-au inregistrat 15° C. Nu a fost o temperatura normala pentru luna iulie nici la malul marii, unde temperatura nu a depasit 19 °C, iar in Moldova si Transilvania au fost in jur de 16 °C.

La munte, gazdele au tinut cont de vremea de afara si si-au adaptat bauturile din meniu. Vinul fiert a revenit la putere in plina vara. Meteorologii spun ca va fi frig si in zilele urmatoare. Salvamontistii ii avertizeaza pe turisti ca inainte de a porni in drumetii sa se informeze despre starea vremii si sa se echipeze cu tot ce le trebuie pentru iarna. 
3 iulie 2011, Sursa: ProTV.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.