Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Caldura peste media multianuala. Vezi prognoza pe urmatoarele trei luni

Caldura peste media multianuala. Vezi prognoza pe urmatoarele trei luni

Informatiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu estimeaza pentru luna iulie temperaturi medii lunare ale aerului care se vor situa peste mediile multianuale la scara intregului teritoriu.

Cele mai ridicate valori, in iulie, vor fi posibile in zonele sud-estice, estice si vestice ale tarii. Sub aspect pluviometric, cantitatile de precipitatii vor prezenta valori sub normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar in centru si nord-vest, precipitatiile pot fi apropiate de mediile multianuale lunare. 

In luna august, regimul termic al aerului va inregistra valori peste mediile multianuale lunare in majoritatea zonelor, exceptand centrul tarii, unde valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice. Cantitatile de precipitatii se pot situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in centrul tarii, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare. 

In luna septembrie, temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, iar in sud-est, acestea se pot situa peste mediile multianuale. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de valorile normale pe aproape intreg teritoriul, iar local in sud-estul, centrul si vestul tarii, acestea se pot situa sub normele climatologice. 

Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp, ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv. 
2 iulie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.