Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se mentine rece si ploioasa in weekend. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE.

Vremea se mentine rece si ploioasa in weekend. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE.

Peste regiunile de dincolo de Carpati a patruns inca de joi noapte o alta masa de aer  polar si vremea s-a racit in aceste zone. Prin urmare, regimul termic se mentine sub cel normal pentru data din calendar in nordul si in centrul tarii, dar in sud aerul se mai incalzeste, iar valorile termice trec de 25 de grade. Abia din a doua parte a saptamanii viitoare sunt sperante pentru o incalzire mai serioasa.

Desi e inceputul lunii lui cuptor, vremea nu tine cont de data din calendar: in nordul tarii este frig si ploua, vreme de toamna mai degraba. In sud e o idee mai cald, cu ploi mai putine si soare mai mult decat astazi. Si temperaturile mai cresc aici, dar vantul va fi mai sprinten. In jumatatea de nord insa, patrunde o noua masa de aer polar si vremea va fi rece pentru aceasta data, cerul mai mult noros si va ploua. La munte, in Maramures, in Transilvania si in Moldova cantitatile de apa vor depasi izolat 25 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperatura aerului porneste de la 14-15 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si ajunge pana la 26-27 de grade in Campia Romana si podisul Dobrogei. 

Si in Capitala vremea se mai indreapta. Iese soarele, dar o scurta repriza de ploaie tot ar mai putea fi dupa-amiaza. Vantul sufla mai hotarat, iar mercurul creste in termometre de la 12-14 grade in zori pana la 26 de grade la amiaza. Presiunea atmosferica creste usor de la 750 mmHg.

La munte vremea este rece pentru primele zile de iulie. Norii raman pe pozitii si ploua in Carpatii Orientali si in jumatatea estica a Carpatilor Meridionali, unde si cantitatile de apa vor depasi izolat 25 l/mp. In restul masivelor, printre nori mai iese si soarele, iar ploile vin dupa-amiaza. Vantul se intensifica temporar in timpul averselor si vor fi conditii de grindina. Temperatura aerului coboara cu cateva grade fata de ieri. Si duminica vremea e racoroasa si ploua in Carpatii Meridionali si pe arii mai restranse in restul masivelor. Vantul va sufla mai hotarat in masivele din nord. 

Turistii aflati pe litoral se vor bucura sambata de o vreme mai placuta. Soarele iese din nori si doar dupa-amiaza e posibil sa mai cada o ploaie scurta de vara. Vantul se va intensifica trecator. Temperatura aerului are valori maxime intre 22 si 24 de grade, iar apa este cam rece, are doar 19-20 de grade.

Duminica incepe tot cu soare, dar norii nu vor intarzia si mai ales dupa-amiaza vin ploile insotite de descarcari electrice. Vantul sufla slab si moderat. Temperatura aerului nu se modifica prea mult, tot  22-24 de grade asteptam la amiaza.

In regiunile de dincolo de Carpati vremea este rece pentru inceputul lunii iulie, cu maxime de la 15-17 grade in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, pana la cel mult 21-22 de grade in Banat, valori cu 7-9 grade mai mici decat de normele climatologice. Cerul se innoreaza si ploua in Maramures, in Transilvania si la munte, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

In sud e mai mult soare si temperatura mai creste usor. Maximele sunt mai apropiate de normele climatologice: vor fi 25 de grade la Craiova, Targoviste si Ploiesti, 27 de grade la Giurgiu, Calarasi si Braila. Norii se aduna doar temporar si ploua la munte si in zona subcarpatica. Nu vor lipsi tunetele si fulgerele, iar vantul prinde putere in sudul Campiei Romane. Si in Dobrogea va fi mai cald decat ieri: 25 de grade la Constanta si 26 de grade in Tulcea. Soarele va fi generos, iar norii si ploile apar doar izolat. Vantul sufla ceva mai tare astazi.

In Moldova se anunta o zi rece mai ales in nordul si in centrul regiunii, unde ploua in averse insotite de descarcari electrice. In sudul regiunii vor fi si intervale insorite, ploi pe arii mai restranse si temperaturi mai ridicate. Maximele zilei ating 18 grade la Suceava, 22 de grade la Iasi, 21 in Bacau, 25 de grade la Focsani si 26 in Galati.

Duminica, aerul racoros persista peste tara noastra, iar maximele zilei vor fi cuprinse intre 18 si 26 de grade, valori cu 4-5 grade mai mici decat normele climatologice. Ploile insotite de descarcari electrice incep dupa-amiaza in Oltenia si in Muntenia, apoi si in Dobrogea si in sudul Moldovei si pe arii restranse in celelalte zone. Izolat cantitatile de apa pot fi insemnate, iar vantul se intensifica la munte.

Si in Capitala vremea schimba din nou foaia. Dupa-amiaza si noaptea vor cadea averse insotite de descarcari electrice. Maxima zilei nu trece de 23-24 de grade, iar vantul bate moderat.

Luni in regiunile nordice, centrale si la munte maximele nu trec de 20 de grade. Tot in aceste zone cerul va fi temporar noros si vor cadea averse insotite de descarcari electrice. In restul tarii cerul aproape senin si doar cu totul izolat vor fi ploi scurte. Vantul va sufla cu unele intensificari. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre 16 si 26 de grade.

In Capitala, vremea va redeveni frumoasa cu cer variabil si conditiile de ploaie sunt din ce in ce mai mici. Maxima zilei va fi de 25-26 de grade. 
2 iulie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.