Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Indicele de confort termic a atins pragul critic. Vezi care sunt cele mai afectate zone

Indicele de confort termic a atins pragul critic. Vezi care sunt cele mai afectate zone

Indicele de confort termic a atins valoarea maxima admisa de 80 de unitati in mai multe localitati din sudul Romaniei, in acest caz populatia fiind nevoita sa ia masuri suplimentare de protectie impotriva caldurii, atentioneaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Potrivit aceleiasi surse, localitatile in care pragul critic a egalat sau este aproape de nivelul admis (intre 78 si 80) sunt Bucuresti, Afumati, Fundulea si Cernavoda. De asemenea, indicele maxim de 80 de unitati apare in sudul tarii, in zona Olteniei. Totodata, in vest, la Sannicolau Mare, se semnala un indice de confort termic de 80. Zonele ferite de caldura si, implicit, de un grad mare de disconfort termic sunt Varful Omu (indice 52), Balea Lac (59) si Calimani (61). 

In ceea ce priveste indicele radiatiei ultraviolete, pe litoral acesta a depasit pragul noua, in timp ce in jumatatea de sud a tarii indicele radiatiei ultraviolete este cuprins intre opt si noua. Acest indice reprezinta o estimare internationala a nivelului radiatiei ultraviolete la suprafata Pamantului si se calculeaza pentru a ajuta populatia sa se protejeze. Nivelul estimat se refera la momentul amiezii, in conditii de cer senin.

Potrivit ANM, indicele de confort termic este un index care coroboreaza temperatura aerului cu umiditatea relativa pentru a determina o temperatura aparenta - cea resimtita de corpul uman. In mod normal, corpul se raceste prin transpiratie, proces in timpul caruia apa se evapora, iar ca urmare caldura retinuta se diminueaza.
24 iunie 2011, Sursa: Gandul.info
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.