Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Val de caldura in Romania: Radiatiile ultraviolete s-au apropiat de punctul maxim admis

Val de caldura in Romania: Radiatiile ultraviolete s-au apropiat de punctul maxim admis

Soarele a ars mai puternic ca niciodata in acest an. Temperaturile au depasit 30 de grade , iar indicele radiatiilor ultraviolete s-a apropiat duminica de punctul maxim. 

Pe litoral radiatiile au atins pragul critic de 8,6, dar soarele a parjolit intreaga zona de sud si sud est a Romaniei. In ciuda avertismentelor medicilor si ale meteorologilor, strandurile si plajele au fost pline. Putini au fost cei care au respectat sfaturile doctorilor. 

Nivelul de radiatii ultraviolete a fost cel mai mare din acest an. Iar litoralul a fost practic un adevarat cuptor. N-a fost mai bine nici in Bucuresti. 

Desi pana acum nu au existat cazuri grave de arsuri sau insolatii, medicii se asteapta ca unitatile de primiri urgente sa se umple de pacienti. 

Valul de caldura se va potoli pentru cateva zile.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE ZILE:

LUNI (20 iunie)
Vremea se va racori in toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu innorari si pe arii restranse averse si descarcari electrice, in estul si nordul tarii, precum si in zona montana si doar cu totul izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 22 si 28 de grade , iar cele minime se vor situa intre 8 si 18 grade, usor mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica va creste.

MARTI (21 iunie)
Vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat averse in nordul tarii si la munte. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 30 de grade, iar cele minime intre 7 si 17 grade.

MIERCURI (22 iunie)
Vremea va fi frumoasa si va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 33 de grade, iar cele minime se vor situa intre 10 si 20 de grade.
20 iunie 2011, Sursa: Antena3.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.