Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Haos climatic. A nins in mijlocul desertului.

Haos climatic. A nins in mijlocul desertului.

Teritorii intinse din desertul Namibiei, unul dintre cele mai secetoase de pe planeta, au fost acoperite de zapada. Fotografiile in care zebrele pasca printre nameti par ireale.

O furtuna s-a abatut deasupra Namibiei si a adus cu ea zapada. Vremea s-a racit brusc, temperaturile ajungand sub zero grade, in locuri in care se inregistreaza frecvent 48 de grade Celsius.

Meteorologii anunta un fenomen extrem de rar. Cea mai scazuta temperatura inregistrata in timpul caderilor de zapada a fost -7,8 grade, la sud de Waterberg in regiunea Otjozondjupa.

Zapada a cazut si in apropiere de Johannesburg, Africa de Sud, unde s-au inregistrat doar 5 astfel de evenimente din 1956 si pana acum.

Zapada a fost raportata de asemenea si in Lesotho, tot in zona sud-africana. 
13 iunie 2011, Sursa: ProTV.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.