Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi aproape caniculare in toata tara. De joi, vremea se racoreste. PROGNOZA PE TREI ZILE

Temperaturi aproape caniculare in toata tara. De joi, vremea se racoreste. PROGNOZA PE TREI ZILE

Ne mai despart 2-3 grade pana la pragul de canicula, dar, cand sa devina insuportabil de cald, meteorologii vin si cu vesti ceva mai racoroase. De joi, ploile vor acoperi arii din ce in ce mai mari, iar maximele se mai domolesc. Asadar, de joi vremea se mai racoreste dinspre vest catre centru si nord, pentru ca vineri caldura sa se mai domoleasca si in sud-est. 

Dupa o noapte calma, ziua de marti nu aduce schimbari de vreme. Soarele straluceste nestingherit, iar norii se aduna spre seara doar prin Crisana si in zona Carpatilor Occidentali, dar numai pe ici pe colo da cate o ploaie de vara, cu fulgere si tunete si ceva vant pe durata averselor. În rest insa, aerul se tot incinge pana la valori de la 24 la 32 de grade. 

Arsita nu va ocoli nici Capitala. Cerul abia daca aduna cativa nori decorativi, iar vantul nu va reusi sa racoreasca cele 29 de grade anuntate pentru amiaza. Presiunea atmosferica nu este cu mult sub valoarea considerata confortabila dar scade usor de la 755 mm coloana de mercur.

Soarele este la putere si pe crestele montane. E drept ca pe seara s-ar putea sa va prinda o ploaie daca va aflati prin Carpatii Occidentali, dar vorbim de ploi cu fulgere si tunete si poate ceva vant pe arii nu prea mari. În plus, temperatura aerului continua sa fie ridicata, asa ca turistii se pot bucura din plin de bronzul de munte. 

Nu stati prea mult pe plaja mai ales la amiaza, cand temperatura va atinge intre 24 si 26 de grade Celsius. În aceste conditii, nisipul se incinge fara drept de apel, dar nici apa marii nu se lasa mai prejos, asa ca isi va mentine temperatura la nu mai putin de 21-23 de grade, o valoare cat se poate de placuta. 

Dincolo de munti, in Crisana, ziua a pornit cu soare, dar spre seara sunt sanse ca norii sa se adune si sa lase si ceva ploi de vara, cu descarcari electrice si vant, ca si pe crestele occidentale. În restul regiunilor intracarpatice insa, nici urma de vreo ploaie sa mai racoreasca aerul ce se va incinge la amiaza pana la 31-32 de grade in Banat si Maramures, 29 la Cluj si Sibiu, 28 la Brasov si 26 la Miercurea Ciuc.

Sudul tarii nu zareste fir de nor aducator de vreo ploaie. Asa ca soarele se tot ridica peste regiune tragand si mercurul in sus spre valori de 31 de grade la Alexandria, 30 la Turnu Severin, Craiova si Giurgiu si 29 la Ramnicu Valcea si Ploiesti.

Dobrogea sta in plin soare, asa ca valorile termice urca si aici la 28-29 de grade in partea continentala, in timp ce pe litoral vremea e in avant estival cu 25 de grade la Constanta, unde nici o ploaie nu-i va deranja turistii. Soarele e stapan si peste Moldova. Maximele zilei sunt si aici peste masura de ridicate, cu valori de la 28 la 30 de grade. 

Miercuri se asteapta sa fie inca si mai cald decat marti, cu temperaturi maxime care sar de 30 de grade in Campia de Vest si cea Romana pana la varfuri termice si de 32-33 de grade. De altfel, cele mai mici valori nu scad sub 25 de grade, cum e cazul la Constanta. Dar, peste vestul tarii incep sa se insinueze ploile torentiale, cu descarcari electrice si vant destul de agitat, iar grindina reintra si ea in peisaj.

In Capitala, dogoarea soarelui nu se lasa temperata sub nici o forma. Amiaza va numara 30 de grade, iar soarele nu se va lasa umbrit de nori.

Joi insa vremea se schimba si ploile cuprind arii relativ mari. Vorbim de averse serioase, cu fulgere, tunete si vant si nu este exclusa nici grindina. Izolat, cantitatile de apa sunt insemnate si singurele regiuni ceva mai ferite pana spre seara de ploi sunt cele din sudestul tarii. Maximele insa nu lasa de dorit, asa ca din nou vor atinge valori de la 24 la 32de grade.

De altfel, si in Capitala joi se fac tot 32 de grade. Sunt sanse insa sa respiram si un aer ceva racorit pe seara cand asteptam ceva ploi care vor continua si dupa caderea noptii.
6 iunie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.