Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ce zboruri sunt anulate in Europa din cauza vulcanului islandez

Ce zboruri sunt anulate in Europa din cauza vulcanului islandez

British Airways  a declarat ca a luat decizia de a-si anula toate zborurile pana marti la 14.00 13.00 GMT, ca masura de precautie.

Cenusa eliberata in atmosfera de vulcanul islandez Grimsvotn a determinat primele perturbari ale traficului aerian din nordul Europei, desi activitatea vulcanului s-a diminuat in cursul zilei de luni.

Autoritatea britanica de reglementare a traficului aerian, NATS, a anuntat ca norul de cenusa ar putea ajunge in zona Scotiei inca din noaptea de luni spre marti, ceea ce l-a determinat pe presedintele american, Barack Obama, sa plece mai devreme din Irlanda catre Londra.

"Ca urmare a previziunilor care indica prezenta unor cantitati semnificative de cenusa vulcanica in spatiul aerian scotian", compania British Airways a decis, ca masura de precautie, sa suspende legaturile aeriene cu Scotia pana la ora locala 14.00 (16.00, ora Romaniei).

Şi compania olandeza KLM a anulat 16 zboruri intre Amsterdam si nordul Marii Britanii, dupa ce compania cargo Loganair a suspendat 36 de zboruri programate luni seara si marti dimineata, in majoritate curse interne in Scotia, dar si catre Birmingham si Belfast. La randul lor, companiile Aer Lingus si Easyjet au suspendat zborurile catre Scotia si nordul Angliei.

Organizatia europeana pentru securitate aeriana Eurocontrol a apreciat insa ca nu se asteapta la inchiderea spatiului aerian nici marti, chiar daca norul de cenusa vulcanica va afecta o parte din Europa. Norul ar putea ajunge joi in Franta si nordul Spaniei, in cazul in care emisiile vulcanice isi vor mentine intensitatea.

Vulcanul Grimsvotn, cel mai activ din Islanda, a inceput sa erupa sambata, norul de fum ridicandu-se, in primele ore, pana la o inaltime de circa 20 de kilometri.
24 mai 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.