Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / SUA: Unele tari sa se pregateasca de efecte groaznice ale furtunilor solare

SUA: Unele tari sa se pregateasca de efecte groaznice ale furtunilor solare

Un reprezentant oficial al Administratiei Oceanice si Atmosferice din SUA a declarat ca furtunile solare ridica o mare problema infrastructurii de comunicare, formata din sateliti, sisteme de navigare si echipamente de transmisie.

"Furtunile solare ar putea avea efecte devastatoare"

Asistentul secretar al Administratiei, Kathryn Sullivan, citata de Huffington Post, a declarat ca specialistii se asteapta ca, in 2013, sa creasca intensitatea furtunilor solare. Din acest motiv, unele tari ar trebui sa se pregateasca de pe acum pentru "potentiale efecte devastatoare".

Furtunile solare elibereaza in atmosfera particule care temporar paralizeaza sau chiar distrug circuitele fragile ale computerelor.

Sullivan, care a lucrat la NASA ca astronaut in 1984, a fost prima femeie care a zburat in spatiu. Ea a facut aceste precizari la o conferinta a Natiunilor Unite de la Geneva - unde a subliniat faptul ca "lumea nu trebuie se se intrebe 'daca' se va intampla, ci 'cand' va fi lovita planeta de o furtuna solara puternica".
18 mai 2011, Sursa: Protv
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.