Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se incalzeste, iar maximele trec de 25 de grade. PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea se incalzeste, iar maximele trec de 25 de grade. PROGNOZA PE TREI ZILE

De marti, vremea se incalzeste din nou si maximele trec de 25 de grade in zonele de campie. Urmeaza zile de vara, cel putin pana la sfarsitul acestei saptamani, in care la amiaza temperaturile ajung din nou la 28-29 de grade in sud-vest. Fenomenele de instabilitate atmosferica vor fi rare, dupa-amiaza si vor prefera zonele de deal si de munte.

Marti vremea se indreapta. Mai cad averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in sud-vestul, in centrul tarii si in zona de munte. Izolat cantitatile de apa vor mai depasi 15 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului e mai mult soare, norii se aduna temporar, iar ploile se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime cresc in vestul, in centrul si in nordul tarii, dar scad in rest. Prognoza anunta intre 16 si 25 de grade. 

In Capitala, in prima parte a zilei, cerul va fi acoperit de nori ce aduc cu ei si averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe parcursul zilei insa, vom avea parte de tot mai mult soare. Temperatura maxima ajunge la 24 de grade la amiaza. Presiunea atmosferica este sub valoarea considerata confortabila si nu are variatii semnificative de la 751 mm coloana de mercur.

Vremea nu e potrivita marti pentru drumetii la munte. In cursul zilei vor fi innorari si averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina. Fenomenele de instabilitate atmosferica acopera arii mai extinse in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali, unde si cantitatile de apa vor mai depasi 15 l/mp. In plus, racirea vremii se simte astazi in majoritatea masivelor.

In regiunile de dincolo de Carpati vremea este mai buna decat duminica, desi aversele si descarcarile electrice nu lipsesc nici marti. Izolat cantitatile de apa vor mai depasi 15 l/mp si marti si vor fi conditii de grindina. Iese insa si soarele pe parcursul zilei.

Temperatura creste in Banat, in Crisana si in Maramures: de la 11-12 grade duminica, marti vor fi 22 de grade la Timisoara si Arad, 21 la Oradea si in Baia Mare, 20 la Cluj si 22 la Brasov. In sud instabilitatea atmosferica se mentine in Oltenia si in vestul Munteniei, unde izolat mai sunt posibile cantitati de 15 l/mp. In estul Munteniei insa, vremea este in general frumoasa. Maximele sunt putin mai mici decat ieri: 22-23 de grade la Drobeta, Craiova, Rm Valcea, 24 la Giurgiu si Ploiesti, 25 la Slobozia si Braila.

In Dobrogea vremea se indreapta dupa ploile din cursul noptii. E posibil sa mai cada cativa stropi si dimineata, dar la amiaza valorile maximelor sunt agreabile: 22 de grade la Tulcea, 24 la Medgidia si 19 la Constanta. In Moldova, din nord unde cerul e noros si trecator ploua,  catre sud vremea este din ce in ce mai frumoasa. Temperatura creste catre sud de la 18-19 grade in Suceava, Botosani si Iasi pana la 24 de grade la Galati.

Miercuri, meteorologii anunta vreme calda si in general frumoasa. E soare in prima parte a zilei, dar dupa-amiaza apar nori ce aduc pe arii restranse averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in special in zonele de deal si de munte din vestul, nordul si centrul tarii. Temperaturile maxime trec de 20 de grade in toata tara si ajung pana la 25-26 de grade in jumatatea de sud.

Si in Capitala se mai incalzeste, 26 de grade vor fi la amiaza si un cer insorit.

Joi e din nou timp frumos si cald. Fenomenele de instabilitate atmosferica nu vor lipsi nici ele, dar vor fi rare, cel mai probabil in nordul, in centrul si in estul tarii si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, iar temperaturile maxime mai castiga 1-2 grade. Va fi o zi de vara in cea mai mare parte a tarii, cu 26-27 de grade in Campia de Vest si in Campia Romana. Cele mai mici valori - chiar si ele mai mari decat mediile climatologice - in jur de 21-22 de grade, sunt prognozate pe litoral si in depresiunile transilvane.

In Capitala joi e tot vreme frumoasa si calda, cu 26 de grade la amiaza. 

Marti, meteorologii anunta vreme calda si in general frumoasa. E soare in prima parte a zilei, dar dupa-amiaza apar nori ce aduc pe arii restranse averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in special in zonele de deal si de munte din vestul, nordul si centrul tarii. Temperaturile maxime trec de 20 de grade in toata tara si ajung pana la 25-26 de grade in jumatatea de sud.**Si in capitala se mai incalzeste maine, 26 de grade vor fi la amiaza si un cer insorit.** Joi e din nou timp frumos si cald. Fenomenele de instabilitate atmosferica nu vor lipsi nici ele, dar vor fi rare, cel mai probabil in nordul, in centrul si in estul tarii si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, iar temperaturile maxime mai castiga 1-2 grade. Va fi o zi de vara in cea mai mare parte a tarii, cu 26-27 de grade in Campia de Vest si in Campia Romana. Cele mai mici valori - chiar si ele mai mari decat mediile climatologice - in jur de 21-22 de grade, sunt prognozate pe litoral si in depresiunile transilvane. **In capitala joi e tot vreme frumoasa si calda, cu 26 de grade la amiaza.
17 mai 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.