Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Oamenii de stiinta avertizeaza: Vin uraganele!

Oamenii de stiinta avertizeaza: Vin uraganele!

Oamenii de stiinta de la Serviciul National de Meteorologie din Mexic anticipeaza pana la sfarsitul acestui an cel putin 17 uragane in emisfera vestica - opt in Oceanul Pacific si noua in Oceanul Atlantic si Marea Caraibilor - relateaza vineri agentia de presa RIA Novosti.

In total, in 2011 ar putea avea loc pana la 30 de dezastre naturale in acest colt al planetei - a specificat Adrian Vazquez, coordonatorul general al serviciului amintit, intr-o conferinta de presa sustinuta joi la Ciudad de Mexico.

'Actualul sezon de uragane va fi mai activ ca de obicei din cauza temperaturilor ridicate in partea ecuatoriala a Atlanticului, in combinatie cu temperaturile neutre din Oceanul Pacific', a explicat el.

Incepand din 15 mai si pana in luna noiembrie in Mexic incepe sezonul ploios.

Potrivit meteorologilor mexicani, in acest an va cadea o cantitate mult mai considerabila de precipitatii in comparatie cu anul trecut. Astfel, conform estimarilor acestora, precipitatiile din luna iunie vor fi cu 19% peste cantitatea medie, ceea ce va duce la iesirea din matca a unor rauri si la inundatii.

In acest context, Serviciul National de Meteorologie al Mexicului a cerut locuitorilor din zona de coasta sa nu neglijeze pregatirile in perspectiva unor eventuale catastrofe naturale.
14 mai 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.