Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / OMS sustine ca riscurile pentru sanatate in cazul accidentului de la Fukushima au ramas neschimbate

OMS sustine ca riscurile pentru sanatate in cazul accidentului de la Fukushima au ramas neschimbate

Riscurile pentru sanatate in cazul accidentului de la centrala nucleara Fukushima din Japonia nu sunt mai "ridicate astazi decat ieri", desi autoritatile japoneze au crescut nivelul alertei, a apreciat marti Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), citata de AFP.

"Evaluarea riscurilor pentru sanatate nu s-a schimbat pentru zonele situate la o distanta mai mare de 40 de kilometri de centrala", a explicat un purtatorul de cuvant al OMS, Gregory Hartl, contactat de AFP.

"Ceea ce se intampla este ca ei au noi estimari cu privire la nivelul total al radiatiilor" deoarece "au combinat radiatiile de la reactoarele unu, doi si trei", a explicat el.

El a reiterat ca riscurile pentru sanatate in zonele situate la distanta mai mare de 40 de kilometri de centrala "sunt probabil minime", apreciind ca masurile luate de autoritatile japoneze "par suficiente pentru moment".

Ramane ca situatia sa fie urmarita indeaproape deoarece poate evolua in orice moment, a recunoscut Hartl.

Agentia japoneza pentru siguranta nucleara a decis sa ridice brusc nivelul acccidentului de la Fukushima de la 5 la 7, cel mai ridicat pe scara evenimentelor nucleare si radiologice (Ines), plasandu-l la nivelul celui de la Cernobil.

La peste o luna de la tripla catastrofa seism-tsunami-accident nuclear din 11 martie, premierul japonez Naoto Kan s-a aratat optimist, afirmand marti ca situatia se stabilizeaza "pas cu pas" la centrala Fukushima Daiichi in nord-estul Japoniei.
13 aprilie 2011, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.