Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / ANM: Masa de aer care va traversa Romania in urmatoarele zile nu va avea concentratii mari de radioactivitate

ANM: Masa de aer care va traversa Romania in urmatoarele zile nu va avea concentratii mari de radioactivitate

Concentratiile de ozon vor ramane apropiate de valorile normale in perioada imediat urmatoare, iar masa de aer care va traversa Romania in urmatoarele zile nu va avea concentratii semnificative de poluanti radioactivi, a anuntat, marti, Administratia Nationala de Meteorologie intr-un comunicat citat de Agerpres. 

Referitor la dispersia norului de poluant de la Centrala Nucleara Fukushima din Japonia si avand la baza datele colectate de la Centrele Meteorologice Regionale Specializate, concentratiile de elemente radioactive semnalate in masele de aer care au ajuns in Europa sunt mici, anunta ANM. Prin urmare, autoritatile din tarile din Europa de Vest au decis ca nu este necesar sa se ia masuri de protectie a populatiei.

Masuratorile efectuate pana in prezent pe teritoriul Romaniei arata ca valorile concentratiei de ozon total sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului, pentru latitudinile medii ale Europei. De asemenea, prognozele realizate de catre institutiile europene specializate arata ca in perioada urmatoare (30 martie - 05 aprilie 2011) concentratiile de ozon din Romania vor ramane apropiate de valorile normale pentru aceasta perioada a anului.

Organizatia Meteorologica Mondiala a activat, in data de 12 martie, la solicitarea Agentiei Internationale de Energie Atomica, Centrele Meteorologice Regionale Specializate. Aceste Centre au responsabilitatea de a realiza prognoze ale traiectoriilor si dispersiei norului de poluant radioactiv emis de Centrala Nucleara Fukushima, mai arata reprezentantii ANM.
30 martie 2011, Sursa: Hotnews
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.