Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Norul radioactiv din Japonia a ajuns in Europa. Astazi e deasupra Frantei

Norul radioactiv din Japonia a ajuns in Europa. Astazi e deasupra Frantei

Particulele radioactive de la Fukushima vor ajunge deasupra Europei de Vest. Concentratia lor va fi una inofensiva pentru populatie, spun expertii.

Norul radioactiv de la Fukushima ajunge miercuri deasupra orasului Paris, anunta Autoritatea franceza pentru Siguranta Nucleara, dand asigurari ca nivelul de radioactivitate este "extrem de scazut" si nu va avea efecte asupra sanatatii, relateaza Le Figaro, in editia online.

Potrivit presedintelui Autoritatii franceze pentru Siguranta Nucleara, Andre-Claude Lacoste, nivelul radioactivitatii va fi de "1.000 pana la 10.000 de ori" mai mic decat cel inregistrat in 1986 dupa accidentul de la Cernobil.

Cele 170 de balize ale Institutului pentru Protectia Radioactiva si Siguranta Nucleara (IRSN) nu sunt suficient de sensibile pentru a detecta particulele radioactive provenind de la Fukushima.

"Dozele care vor veni din Japonia spre Statele Unite si Europa nu pot fi detectate de aceste aparate", explica Didier Champion, director in cadrul IRSN, precizand ca vor fi prelevate mostre prin cele sapte statii de verificare a calitatii aerului.

Vedeti aici prognoza institutului european de meteorologie din Germania, privind deplasarea norului pana pe data de 25 martie.
24 martie 2011, Sursa: Protv
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.