Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se incalzeste treptat de vineri

Vremea se incalzeste treptat de vineri

Masa de aer care ajunge deasupra teritoriului tarii este mai calda. Pana sambata aerul rece este inlocuit de unul ceva mai cald, venit dinspre Atlantic. Insa de duminica incepe un nou proces de racire rapida.

Masa de aer care ajunge deasupra teritoriului tarii este mai calda. Pana sambata aerul rece este inlocuit de unul ceva mai cald, venit dinspre Atlantic. Insa de duminica incepe un nou proces de racire rapida.

In ciuda atmosferei de iarna care inca se simte in toata tara, vineri incepe o usoara incalzire a vremii. Meteorologii anunta temperaturi maxime cuprinse intre minus 1 si 8 grade. Cerul va fi variabil, dar in prima parte a zilei norii zabovesc in vestul tarii, unde izolat mai ninge slab. Vantul insa nu va trece de moderat.

In Bucuresti dupa o noapte rece, cu cer mai mult noros si fulguieli trecatoare, ziua aduce o usoara incalzire a vremii. Cerul va fi variabil, iar vantul, slab pana la moderat. La amiaza soarele dezmorteste termometrele si mercurul urca la 5, poate chiar 6 grade.Presiunea atmosferica scade usor de la 769 mm coloana de mercur, valoare deja mai mare decat cea normala, 760mm coloana de mercur.

Vremea se incalzeste si pe malul estic al Prutului. Dimineata este inca rece, dar amiaza vine cu valori apropiate de normal: sunt 2 grade la Chisinau si chiar 4 la Cahul. Soarele se arata destul de generos aproape toata ziua, amintind de primavara.

Vremea se va incalzi usor si la munte. Vineri va fi o zi placuta, dar in Carpatii Occidentali in primele ore ale zilei norii mai lasa izolat ninsori slabe. In cursul noptii, pe vai si in depresiuni va fi ceata asociata cu chiciura si posibil si cu fulguiala.

Sambata continua sa se incalzeasca usor in majoritatea zonelor tarii, dar ziua incepe cu ceata in zonele joase. Spre seara cerul se innoreaza treptat in regiunile nord-vestice, iar in nordul Carpatilor Orientali este posibil sa ninga slab. Temperaturile maxime, pozitive in toata tara, vor fi cuprinse intre 5 si 9 grade. Nu sunt excluse nici valori de 10 grade in sud-est, dar in zonele cu ceata persistenta temperaturile sunt inca modeste: 2 grade la Craiova, Slatina, 3 in Bacau.

In Capitala e putina ceata dimineata, dar rasare soarele si la amiaza se fac 7 grade.*

Duminica norii si precipitatiile cuprind aproape toata tara. Putin soare se asteapta in Oltenia, in vestul Munteniei si in nord-vestul tarii, regiuni in care precipitatiile vor fi mai restranse. In sud, pe langa ninsori, norii vin si cu lapovite si ploi. Vantul va sufla moderat, dar va avea intensificari temporare in toate regiunile, mai ales in zona montana inalta. Temperatura aerului, in scadere usoara fata de sambata, va avea maxime cuprinse intre 1, 2 grade in Moldova de nord si centrala si in depresiuni si 8, 9 grade in nordul Olteniei si al Munteniei.

In Capitala, duminica, norii aduc precipitatii mixte, dar meteorologii promit si putin soare. La amiaza asteptam 7 grade. 
4 martie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.