Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / ANM: Marti si miercuri vor fi zile de iarna autentica. Primavara va veni dupa 10 martie

ANM: Marti si miercuri vor fi zile de iarna autentica. Primavara va veni dupa 10 martie

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat ca zilele de marti si miercuri vor fi "de iarna autentica", transmite Agerpres. Intr-o conferinta cu prefectii, sustinuta duminica de premierul Emil Boc la Palatul Victoria, Sandu a precizat ca ne vom indrepta spre primavara dupa data de 10 martie.

"Pe 22 si 23 (februarie - n.r.), adica marti si miercuri, urmeaza doua zile de iarna autentica. Daca vantul se suprapune cu zapada, vom da o atentionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privita ca fiind complet rea vestea, pentru ca este nevoie in sud-est de un strat de zapada, pentru ca urmeaza, in 24-28 februarie, temperaturi destul de scazute, cu minus 18 grade la munte. In sud este la limita, noi ne asteptam la minus 8, minus 9 grade, sper sa nu fie sub minus 10 grade, si atunci stratul de zapada ar fi o protectie pentru culturi", a spus seful ANM.

Ion Sandu a adaugat ca temperaturile scazute se vor mentine pana pe 28 februarie si vor incepe sa creasca in perioada 1-6 martie. In intervalul respectiv, in Bucuresti ne-am putea astepta la temperaturi de 5 grade ziua si minus 3-4 grade noaptea.

Sandu a precizat ca ne vom indrepta spre primavara dupa data de 10 martie: "Spre primavara ne indreptam dupa data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade, ceea ce iarasi este bine, pentru ca, daca se adevereste prognoza asta, despre inundatii vom discuta in a doua parte a lunii martie, eventual".
20 februarie 2011, Sursa: Hotnews
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.