Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Minus 25,5 grade Celsius la Intorsura Buzaului si minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Minus 25,5 grade Celsius la Intorsura Buzaului si minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Mercurul din termometre a coborat, miercuri dimineata, pana la minus 25,5 grade Celsius la Intorsura Buzaului, judetul Covasna, in timp ce la Miercurea Ciuc, judetul Harghita, minima a fost de minus 25 de grade Celsius.

Temperaturile au fost deosebit de scazute, miercuri dimineata, in tot judetul Covasna, meteorologii consemnand minus 25,5 grade Celsius la Intorsura Buzaului, la ora 07.50, minus 22 de grade Celsius la Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc, si minus 16 grade Celsius la Baraolt.

Meteorologii se asteapta ca frigul sa persiste si in urmatoarele zile.

Primarul orasului Intorsura Buzaului, Leca Bancila, a declarat, miercuri,  ca nu sunt probleme cu furnizarea apei potabile sau a energiei electrice.

De asemenea, Bancila a afirmat ca in cursul zilei angajatii Primariei vor vizita localnicii cu probleme sociale pentru a vedea daca au lemne suficiente pentru a-si incalzi locuintele.

In luna ianuarie, cea mai scazuta temperatura a fost inregistrata in 1963 si in 1990, cand termometrele aratau minus 35,5 grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata la Intorsura Buzaului a fost in februarie 2005, cand in zona erau minus 36 grade Celsius.

Si la Miercurea Ciuc, judetul Harghita, mercurul din termometre a coborat, miercuri dimineata, pana la minus 25 de grade Celsius.

Potrivit meteorologului de la Statia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, aceasta valoare s-a inregistrat in jurul orei 08.00.

Ger a fost in tot judetul Harghita, minimele inregistrate fiind de minus 19 grade Celsius la Joseni, minus 17 grade Celsius la Toplita si minus 16 grade Celsius la Bucin.

Minima absoluta a lunii ianuarie in Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1985 la Miercurea Ciuc.
26 ianuarie 2011, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.