Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum se circula in tara. Situatia drumurilor nationale si a transporturilor feroviare

Cum se circula in tara. Situatia drumurilor nationale si a transporturilor feroviare

Traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna in aproape toata tara. Cel mai greu se circula pe drumurile din sud-estul teritoriului, din cauza viscolului care aduce permanent zapada pe partea carosabila, ingreunand interventia utilajelor de deszapezire. Vezi aici situatia drumurilor nationale si a transporturilor feroviare din tara.

Conform informatiilor Infotrafic, traficul rutier este intrerupt din cauza zapezii pe urmatoarele drumuri nationale:

- DN22 Ramnicu Sarat - Braila, intre localitatile Ramnicelu si Baile (judetul Buzau); pe raza judetului Braila exista doar restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone; devierea se face pe ruta DN2 Ramnicu Sarat - Focsani, DN23 Focsani - Braila;

- DN23B Maicanesti - Ciorasti, in judetul Vrancea (drum national secundar); devierea se face pe DN23A Focsani - Ciorasti.

Bucuresti

Linia de RATB 41 a fost blocata in jurul orei 8.30 cand un calator a tras semnalul de alarma. În momentul de fata peste 10 tramvaie de pe aceasta linie s-au oprit de pe sensul Ghencea - Piata Presei Libere. 

Targoviste

Furia Codului Galben i-a lasat in bezna pe sute de damboviteni. Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din ultimele ore, 17 localitati dambovitene sunt nealimentate cu energie electrica, iar in alte 9 localitati s-au semnalat deranjamente colective. 

Slobozia

Drumurile nationale DN 2 C Costesti-Slobozia si DN 22 Ramnicu Sarat-Braila, blocate la sfarsitul saptamanii din cauza viscolului si a zapezii abundente, au fost redeschise, luni dimineata.

La aceasta ora se circula greoi in toata zona Baraganului. Carosabilul este acoperit cu un strat de 3 cm de zapada, iar pe A2 zapada si viscolul dau mari batai de cap atat soferilor cat si drumarilor. Vantul bate in rafale, viscolind zapada, intre kilometrii 12 si 105, pe porțiunea Bucuresti- Drajna. Traficul se desfasoara greoi, iar vizibilitatea este de sub 100 de metri. 

Atentie!

Centrul Infotrafic ii sfatuieste pe romani ca, inainte de a pleca la drum, sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, apeland numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna).

Totodata, institutia atrage atentia asupra echiparii autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna, mai ales cand se parcurg distante lungi (lanturi antiderapante, cauciucuri de iarna, lopata, nisip, carburant suficient, paturi, alimente, apa, telefon mobil, etc).
24 ianuarie 2011, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.