Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / 11 milioane de dolari dati pe apa de ploaie

11 milioane de dolari dati pe apa de ploaie

Un experiment pentru crearea ploilor artificiale a fost finalizat cu succes in Emiratele Arabe Unite, chiar daca proiectul climatic numit Weathertec a costat aproximativ 11 milioane de dolari. In schimb, locuitorii EAU nu vor mai suferi de seceta si caldura, relateaza Agerpres. In esenta, proiectul consta in acumularea unor ioni negativi prin dispozitive speciale, ceea ce duce la formarea unor nori de ploaie. In 2010, oamenii de stiinta au reusit sa provoace 52 de ploi artificiale in zona orasului Al Ain, al doilea oras ca marime din EAU. Ploile artificiale au fost aproape identice celor naturale, provocind localnicilor surprize necunoscute, chiar inspaimintatoare, precum grindina, vinturi puternice si fulgere. Compania elvetiana Metro Systems International, care se ocupa de acest proiect, sustine ca detine controlul deplin asupra ploilor in regiunea orasului Al Ain.
17 ianuarie 2011, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.