Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Incalzirea climatica ne-ar putea imbolnavi de cancer

Incalzirea climatica ne-ar putea imbolnavi de cancer

Ghetarii si calotele glaciare care se topesc elibereaza in apa si in atmosfera poluanti care cresc riscul imbolnavirii de cancer. Avertismentul a fost lansat de cercetatorii de la Programul de Mediu al Natiunilor Unite, relateaza "The Daily Mail".

Potrivit acestora, substantele acumulate in ghetari patrund in lantul trofic, dupa care ajung in organismele umane, conducand la infertilitate, la afectiuni de natura cardiaca si favorizand aparitia unor tumori. Oamenii de stiinta au tras acest semnal de alarma in contextul in care lucreaza la un studiu privind legaturile dintre incalzirea globala si o clasa de toxine produse de om care poarta numele de poluanti organici persistenti. Rezultatele cercetarii vor fi date publicitatii luna viitoare, dar, potrivit concluziilor preliminare, temperaturile in crestere si fenomenele meteo extreme cresc expunerea oamenilor la poluanti. "Cantitati foarte mici de poluanti organici persistenti patrund in lantul trofic, dar acestea se acumuleaza in timp. La capatul lantului trofic ne aflam noi. Iar noi gasim acesti poluanti pana si in laptele matern si in sange", a declarat cercetatorul David Cooper de la Programul de Mediu al Natiunilor Unite. Acesta a adaugat ca poluantii in cauza "nu tin cont de granite", astfel ca toata populatia Planetei va fi afectata. Totodata, poluantii vor avea efecte nedorite asupra focilor, balenelor si ursilor polari. 

"Nu conteaza daca traiesti in Kenya sau in Marea Britanie. Contaminarea cu poluanti afecteaza intreaga Planeta." (David Cooper cercetator)
9 decembrie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.