Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in aceasta iarna. Vezi prognoza pe urmatoarele 3 luni

Cum va fi vremea in aceasta iarna. Vezi prognoza pe urmatoarele 3 luni

Vom avea o iarna normala, cu temperaturi si ninsoare apropiate de normele climatologice, in care insa in decembrie va fi mai frig in sud si va ninge mai putin in sud-vest si nord-vest, in ianuarie va fi mai cald in sudul tarii si va ninge mai putin in vest si in sud-estul tarii, iar in februarie va ninge mai mult in vestul tarii. Aceasta ar fi concluzia Administratiei Nationale de Meteorologie care a anuntat luni prognoza pentru cele 3 luni de iarna (decembrie, ianuarie, februarie) pe baza informatiilor de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) privind regimul termic mediu al aerului si precipitatiile lunare.
Astfel, pentru intervalul decembrie 2010 - februarie 2011, informatiile de la Centrul European estimeaza pentru Romania urmatoarele:

- in luna decembrie 2010: regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta valori apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, iar local in sudul tarii valorile termice se pot situa sub mediile multianuale lunare. Sub aspect pluviometric, cantitatile de precipitatii vor fi in general normale pe aproape intreg teritoriul tarii, iar local in sud-vest si nord-vest, sub normele lunare.

- in luna ianuarie 2011: temperatura medie lunara a aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, local in sudul tarii fiind posibile valori mai ridicate decat mediile multianule lunare. Cantitatile de precipitatii lunare vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in vestul si sud-estul tarii acestea se pot situa sub normele climatologice lunare.

- in luna februarie 2011: regimul termic al aerului va inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in majoritatea regiunilor. Precipitatiile lunare pot fi apropiate de normele climatologice lunare in cea mai mare parte a zonelor, iar local in vestul tarii vor fi posibile cantitati de precipitatii peste mediile multianuale lunare.

Mai multe detalii aici.

6 decembrie 2010, Sursa: Newsiasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.