Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / 2010 este anul cel mai cald din istorie

2010 este anul cel mai cald din istorie

Ca efect al incalzirii climatice, luna octombrie 2010 este cea mai calda inregistrata din 1880, an in care au fost efectuate primele masuratori de temperatura. Nu este insa singurul record al anului, deoarece si in perioada ianuarie-octombrie au fost constatate niveluri neatinse inca in ultimii 130 de ani, informeaza Agerpres. Publicate de NASA, hartile climatice din 2010 arata ca anul a batut recordul de caldura fata de oricare alt an. Temperaturile au fost cele mai ridicate in primele zece luni ale lui 2010. Fenomenul s-a manifestat indeosebi printr-un Ocean Atlantic tropical foarte cald, ca si Oceanul Arctic, la fel in Brazilia, estul Oceanului Indian si Orientul Mijlociu. Situatia este inversa in Pacificul tropical, influentat de un episod puternic La Nina, fenomen climatic ce produce o racire a vremii.
24 noiembrie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.