Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Canicula din Rusia, cea mai grava din ultimii "1.000 de ani"

Canicula din Rusia, cea mai grava din ultimii "1.000 de ani"

Canicula, care afecteaza Rusia de la inceputul lui iulie si a provocat incendii de amploare pana in regiunea Moscova, este cea mai grava "din ultimii 1.000 de ani", de la formarea tarii, a afirmat luni directorul serviciilor de meteorologie ruse, relateaza AFP.

"Nici noi, nici stramosii nostri nu am fost martori la un astfel de fenomen in 1.000 de ani, de la formarea tarii noastre", a declarat acest oficial, Aleksandr Frolov, pentru televiziunea publica.

"Este un fenoment unic care nu are antecedente", a adaugat el.

Serviciile meteorologice au anuntat deja ca temperaturile caniculare care afecteaza partea vestica a Rusiei de la inceputul lui iulie au depasit toate recordurile, atat ca maxime, cat si ca durata, de la deschiderea registrelor de observatie din Rusia moderna, in urma cu 130 de ani.

Dupa un record de 38,2 grade Celsius la Moscova la 29 iulie, fosta capitala imperiala Sankt-Petersburg (nord-vest) a inregistrat un record absolut sambata, cu 37,1 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Incendiile au devastat de la sfarsitul lui iulie aproximativ 200.000 de hectare si au provocat moartea a 52 de persoane, potrivit unui bilant oficial.
9 august 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.