Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Modjib Latif, doctor in oceanografie: Temperaturile de plus 50 de grade Celsius vor deveni curand o normalitate

Modjib Latif, doctor in oceanografie: Temperaturile de plus 50 de grade Celsius vor deveni curand o normalitate

"Temperaturile de plus 50 de grade Celsius vor deveni curand o normalitate", a declarat un doctor in oceanografie, citat de Vremya. Modjib Latif, profesor german de origine pakistaneza, considerat unul dintre cei mai mari experti in evolutia climei, a afirmat ca "tot ce se intampla din punctul de vedere al fenomenelor climatice este urmare a procesului de modificare a climei".

Reporter: Germania si alte tari europene s-au confruntat in aceasta vara cu un adevarat "soc termic", cand temperatura aerului inconjurator a depasit 40 de grade. Este o intamplare?
Modjib Latif: Tot ce se intmpla din punctul de vedere al fenomenelor climatice este urmare a procesului de modificare a climei. Iarna extrem de geroasa din acest an a constituie o anomalie, care apare din timp in timp in diferite parti ale planetei. Dar pe ansamblul globului pamantesc, clima se incalzeste, temperaturile urca tot mai mult. Veri de genul celei actuale nu vor mai deveni exceptie. 

7 august 2010, Sursa: Hotnews
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.