Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Rusii se trateaza de canicula cu teoria conspiratiei

Rusii se trateaza de canicula cu teoria conspiratiei

Incalzirea climei in Rusia ar fi un posibil atac al SUA cu arme climatoce suprmoderne, sustine un expert militar. La Moscova s-au batut toate recordurile de temperatura.

Rusia ar fi in aceasta vara victima unui test infaptuit de SUA cu cea mai sofisticata arma a lor de influentare a climei. Aceasta versiune a fost avansata de fostul meteorolog militar Nikolai Karavaev, capitan de rangul II (r). In opinia sa, canicula, seceta, razele ultraviolete, toate acestea nu sint decit factori cu ajutorul carora actioneaza noile arme spatiale, relateaza agentia de presa Novii Reghion. In acest context, expertul citat evoca si misterioasa statie americana Haarp din Alaska, suspectata de adeptii teoriei conspiratiei de implicare intr-un sir lung de catastrofe naturale. Nikolai Karavaev insisa ca principala cauza a valului fara precedent de canicula care afecteaza in prezent Rusia ar fi ca „impotriva ei se aplica noile arme climatice supermoderne". Oficial, armele climatice sint interzise, dar nu exista nicio interdictie asupra dezvoltarii tehnologiilor de schimbare a vremii in interesul unor organizatii civile, afirma capitanul (r) Karavaev, adaugind ca, in realitate, 'militarii sint cei care detin controlul asupra dezvoltarii acestui tip de arme'.Ex-meteorologul militar rus pretinde ca isi bazeaza afirmatiile pe un raport recent al fortelor aeriene ale SUA, intitulat: „Conditiile meteo ca factor de crestere a puterii: subordonarea vremii pina in 2050". In document ar fi descrise posibilitatile de schimbare a climei si a conditiilor meteo in scopuri militare. Rezumind analiza, autorii raportului mentionat, potrivit Novii Reghion, scriu ca nu ar fi rau ca SUA sa abandoneze Conventia privind interzicerea impactului militar asupra mediului si apreciaza ca, prin importanta ei, arma climatica va provoca in lume o „rasturnare de situatie" , la fel ca aparitia primelor bombe atomice.

Rusia s-ar confrunta cu un tip de anti-ciclon unic in istorie

Iar faptele ar fi evidente, conform aprecierilor capitanului (r) Karavaev. In timp ce buletinele meteo indica plus 35-36 de grade Celsius la Moscova, la Berlin mercurul din termometre inregistreaza 18 grade Celsius, la Varsovia - 25 de grade, la Viena - plus 20 de grade Celsius. Astfel, in opinia lui, atacul climatic actioneaza local si premeditat. In al doilea rind, argumenteaza el, canicula instalata de mai multe saptamini in partea europeana a Rusiei ar fi fost provocata de un puternic anticiclon, care 'impinge aerul incins dinspre Marea Mediterana si Asia Centrala'. Niciodata pina acum Rusia nu s-a mai confruntat cu un astfel de anticiclon, mai spune el.  In al treilea rind, conform opiniei sale, in zona anomaliei meteo, o parte a atmosferei terestre s-a subtiat la un nivel record in ultimii 43 de ani, de cind se fac monitorizari si observatii de acest fel. Cataclismul ar fi avut loc in termosfera /invelisul exterior al atmosferei terestre/ la o altitudine de 90-600 km. Acest strat apara Pamintul de razele UV. Nu exista explicatii naturale a acestui fenomen, sustine expertul rus, amintind, in context, ca in „ajunul evenimentelor curente meteorologice" SUA au lansat nava spatiala fara pilot X-37b, capabila sa transporte in spatiu arme puternice cu laser, a carei misiune este una strict secreta. Dupa cum a relatat presa de peste Ocean, aparatul X-37b ar trebui sa stea cel putin 270 de zile in spatiu si apoi sa revina pe Pamint, la una din bazele fortelor aeriene strategice americane.
28 iulie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.