Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi record in Rusia: 36,7 grade la Moscova

Temperaturi record in Rusia: 36,7 grade la Moscova

Temperaturile au atins sambata 36,7 grade la Moscova, aceasta fiind cea mai calda zi de iulie de la inceputul inregistrarii statisticilor, cu 130 de ani in urma, a anuntat Centrul meteorologic din capitala rusa. "La ora 17.00 (16.00, ora Romaniei), a fost inregistrata o temperatura de 36,7 grade, fiind depasit recordul din 1936, de 36,5 grade Celsius in luna iulie", a precizat Centrul din Moscova.

Precedentul record pentru data de 24 iulie fusese inregistrat tot in 1936, cu 34,2 grade, in timp ce recordul absolut de caldura la Moscova este de 36,8 grade Celsius si a fost inregistrat in 1920.

De la inceputul lunii, temperaturile au depasit aproape zilnic 30 de grade in capitala rusa, iar canicula care afecteaza mai multe regiuni din Rusia va continua cel putin pana la sfarsitul lui iulie, cu temperaturi care ar putea ajunge pana la 40 de grade.

Centrul meteorologic din Rusia a anuntat ca temperatura medie in primele 15 zile din iulie depaseste cu 6,2 grade media sezoniera.

Pentru a face fata caldurii, locuitorii Moscovei fac baie in fantanile arteziene din oras sau pe plajele raului Moskva. Tot din cauza caniculei, asfaltul incepe sa se topeasca, iar primaria a facut apel la cisterne, care stropesc cu apa strazile din oras.

Valul de caldura din Rusia a provocat si o crestere a numarului inecurilor, a anuntat Ministerul pentru Situatii de Urgenta, adaugand ca majoritatea victimelor sunt rusi in stare de ebrietate, care fac baie in rauri si lacuri. 
25 iulie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.