Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Maramuresul amenintat de vijelii si precipitatii torentiale

Maramuresul amenintat de vijelii si precipitatii torentiale

Pana in data de 20 iulie, ora 23.00 se va semnala instabilitate atmosferica accentuata, care din punct de vedere meteorologic, care va duce la ploi cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant, ce vor lua aspect de vijelie, iar izolat va cadea grindina.

Prefectul Sandu Pocol, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a decis sa fie avertizate toate cele 76 de comitete locale pentru situatii de urgenta. Membri  acestora trebuie sa supravegheze sectiunile cursurilor de apa, De asemenea, vor fi monitorizate sectiunile de scurgere din apropierea podurilor si podetelor, fiind pregatiti de interventie operativa, impreuna cu pompierii militari pentru limitarea efectelor negative, datorita scurgerilor de pe versanti care pot transporta material aluvionar si lemnos.

Turistilor li se precizeaza sa nu se campeze in apropierea zonelor de formare a torentilor de pe versanti sau a sectiunii de scurgere a podurilor si podetelor. În catul in care se aventureaza pe trasee montane trebuie sa isi anunte prezenta in zona salvamontistilor si jandarmilor montani.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda  cetatenilor sa nu iasa, pe cat posibil, din casa si sa isi inchida ferestrele de la locuinte si alte categorii de constructii.  Daca deplasarea in exterior este totusi necesara, se va evita trecerea prin apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate de vantul puternic, precum si a imobilelor aflate in constructie.

Conducatorii de autovehicule sunt sfatuiti sa nu-si parcheze masinile in apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate, precum si a imobilelor aflate in constructie, sa nu atinga stalpii sau firele cazute la pamant si sa nu isi parcheze autoturismele sub copaci izolati.

Echipe specializate ale serviciilor de utilitate publica (gaz, apa si canalizare, energie electrica, telefonie)sunt pregatite pentru interventie si remedierea, in caz de nevoie a deficientelor aparute, datorita fenomenelor meteorologice periculoase in retelele de distributie.

La aceasta ora echipele de interventie lucreaza pentru a restabili alimentarea cu energie electrica a unor consumatori din localitatile Plopis si Codru Butesii.
20 iulie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.