Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Avertizarea de inundatii pe Prut, prelungita pana la sfarsitul lunii iulie

Avertizarea de inundatii pe Prut, prelungita pana la sfarsitul lunii iulie

Hidrologii au decis sa mentina avertizarea de inundatii pe raul Prut pana la sfarsitul lunii iulie, din cauza ca apa oprita in acumularea Stanca Costesti trebuie acum evacuata, astfel ca nivelul raului se va mentine peste cotele de atentie, inundatie si chiar de pericol.
 
Astfel, codul rosu va fi mentinut de hidrologi pana marti pe sectorul Prisacani-Dunare si in zona Dranceni din Vaslui iar de marti pana in 31 iulie pe sectorul Falciu-Dunare.

Sub avertizarea cod portocaliu se vor afla, de marti pana la sfarsitul lunii iulie, zonele Prisacani si Dranceni.

Zona de la barajul Stanca Costesti si pana la Prisacani ramane sub o avertizare cod galben, la fel ca si zona Chiperesti de pe Jijia.

Avertizarea a fost emisa intrucat nivelurile Prutului se mentin peste cotele de atentie, inundatie si pericol "din cauza tranzitarii viiturilor formate anterior prin acumularea Stanca Costesti", se arata in textul documentului actualizat marti de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Duminica, hidrologii au extins avertizarea cod galben de inundatii pe Dunare, pana in 21 iulie pentru statia Tulcea si pana in 26 iulie pentru Isaccea. 
19 iulie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.