Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Galati: Nivelul Dunarii a crescut cu 4 centimetri in ultimele ore

Galati: Nivelul Dunarii a crescut cu 4 centimetri in ultimele ore

Nivelul Dunarii la Galati, care sambata dimineata atinsese 656 de centimetri, fiind in scadere pentru a patra zi consecutiv, a crescut cu patru centimetri, la orele pranzului, insa autoritatile locale spun ca apele fluviului nu vor inunda cartierul Valea Orasului din municipiul Galati.

La orele pranzului, nivelul fluviului era de 660 de centimetri, insa autoritatile locale spun ca Dunarea nu va inunda cartierul Valea Orasului, aparat de digul de protectie lung de 4,5 kilometri, care este proiectat sa reziste chiar si la o cota a Dunarii de 715 centimetri.

Si raul Prut este in continua crestere. Daca dimineata Prutul atinsese, la Oancea, cota de pericol de 600 de centimetri, la pranz masura 610 centimetri.

Din cele opt comune riverane Prutului, in doua - Cavadinesti si Oancea - s-au inregistrat probleme din cauza revarsarii apelor raului.

Pe DN 26 Galati-Barlad, in dreptul satului Slobozia Oancea, a fost finalizat, inca de vineri, un dig de pamant care impiedica apele revarsate ale Prutului sa ajunga pe carosabil. In comuna Oancea sunt sapte case in pericol de inundatie, astfel ca oamenii au fost instiintati despre posibilitatea evacuarii. In satul Vadeni din comuna Cavadinesti, Prutul a inundat amenjarea piscicola Mata Radeanu si mai multe hectare de teren cultivat.

La inceputul acestei saptamani, la Galati a fost ridicat un dig protectie a orasului, pe o lungime de 4,5 kilometri. Digul este format din saci umpluti cu nisip, asezati deasupra digului de beton existent. In prelungire, pe doua strazi ale cartierului Valea Orasului exista hidrobaraje care au la baza peste peste 250.000 de saci cu nisip.

Conform autoritatilor locale, daca digul de la Galati va ceda va fi inregistrat cel mai mare dezastru urban de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Autoritatile locale spun ca se va impune evacuarea a aproximativ 8.000 de persoane din zona inundabila.

10 iulie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.