Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Dunarea a rupt digul de la Ceatalchioi - Tulcea

Dunarea a rupt digul de la Ceatalchioi - Tulcea

Digul local de aparare a localitatii Ceatalchioi (judetul Tulcea) a cedat, ieri astfel ca va continua actiunea de evacuare a celor 100 de persoane inceputa in urma cu doua zile. In aceasta localitate, 200 de case au fost inundate. In acelasi timp, peste 170 de persoane sunt evacuate din lunca Prutului, judetul Botosani, ca urmare a cresterii cotei riului la intrarea in tara. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgente Botosani, este vorba de peste 170 de persoane din comunele Hudesti si Radauti Prut.

Autoritatile botosanene au subliniat ca majoritatea persoanelor evacuate sunt proprietarii caselor care au fost avariate la inundatiile din anul 2008, vechile amplasamente fiind acum folosite ca locuinte de vara. O parte din persoanele evacuate vor merge la casele care au fost construite dupa inundatiile din anul 2008, iar altele vor fi cazate la rude. In acelasi timp, aseara era asteptata o noua unda de viitura din Ucraina.

"Potrivit specialistilor Sistemului de Gospodarire a Apelor Botosani, Prutul masura la Oroftiana, la ora 14.00, 790 cm, cu 140 cm peste cota de pericol. Pagubele produse de inundatii sunt estimate la aproape 250 de milioane de lei (circa 59 milioane euro), in conditiile in care 3.480 de case au fost afectate, alte 250 s-au prabusit, iar 31,4 km de drumuri nationale sint deteriorate, potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

10 iulie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.