Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ultimele stiri despre inundatii: Dunarea si Siretul scad, Prutul creste!

Ultimele stiri despre inundatii: Dunarea si Siretul scad, Prutul creste!

Dunarea a scazut la Galati cu 7 cm in ultimele 24 de ore, iar Siretul, la Şendreni, a scazut cu inca 31 cm. La ora 7.00, fluviul avea o cota de 668 cm, iar Siretul de 614 (14 cm peste cota de inundatie). Pentru sectiunea Galati, potrivit ultimei prognoze, Dunarea va atinge maximul de 677 cm, cu un debit de 16.074 mc/s, pe 10 iulie.

"Toata atentia se indreapta insa acum spre Prut. La statia hidrologica Oancea, râul avea o cota de 518 cm, cu 78 cm peste cota de atentie (cota de inundatie fiind 550 cm). Îndiguirea Bratesul de Sus este in faza I de aparare, iar Bratesul de Jos in faza a III-a. Peste 60 de lucratori ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Galati monitorizeaza cu maxima atentie evolutia debitelor si comportarea indiguirii", a declarat Petrica Patilea, purtatorul de cuvânt al Prefecturii Galati.

Pe o lungime de sase kilometri amonte de confluenta cu Dunarea, digul la Prut este suprainaltat mecanizat si se fac lucrari de impermeabilizare in zonele cu infiltratii. Se constituie, de asemenea, o rezerva de saci cu pamânt pentru interventii ulterioare.

Prognoza pentru urmatoarele 24 de ore arata ca Dunarea si Siretul vor avea niveluri si debite in scadere. Prutul continua sa creasca, un vârf de viitura (determinat de debitele mari din amonte, cumulate cu precipitatiile abundente din ultimele zile) fiind asteptat la Oancea peste aproximativ 14 zile.

8 iulie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.