Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 23 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / La Galati, nivelul Dunarii a scazut cu cinci centimetri in ultimele 24 de ore

La Galati, nivelul Dunarii a scazut cu cinci centimetri in ultimele 24 de ore

Nivelul Dunarii a scazut, la Galati, cu cinci centimetri, in ultimele 24 de ore, ajungand, miercuri dimineata, la o cota de 675 de centimetri.

Miercuri dimineata, nivelul Dunarii era de 675 de centimetri, scazand cu cinci centimetri fata de ziua anterioara. Si nivelul Siretului, la Sendreni, a scazut in 24 de ore cu 51 de centimetri, ajungand la o cota de 645 de centimetri, fiind sub cota de pericol, dar cu 45 de centimetri peste cota de inundatie.

Galatiul a intrat, miercuri dimineata, sub avertizare de cod galben de ploi, vijelie si grindina.

Digul de aparare a municipiului Galati, construit de-a lungul Dunarii, pe o lungime de patru kilometri si jumatate, a fost finalizat, marti, cand constructia a fost inspectata de catre presedintele Traian Basescu.

Digul este format din saci umpluti cu nisip, asezati deasupra digului de beton existent. In prelungire, pe doua strazi ale cartierului Valea Orasului exista hidrobaraje care au la baza peste peste 250.000 de saci cu nisip.

Conform autoritatilor locale, daca digul de la Galati va ceda va fi inregistrat cel mai mare dezastru urban de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Autoritatile locale spun ca se va impune evacuarea a aproximativ 8.000 de persoane din zona inundabila.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, s-a declarat convins ca digul ridicat pentru apararea municipiului Galati va rezista si ca nu se va impune spargerea digului de la Cotu Pisicii, operatiune care ar afecta cinci localitati si aproximativ 7.000 de persoane.

Ministrul a spus ca pentru realizarea digului de la Galati a fost luat in considerare un debit pe Siret, inainte de localitatea Sendreni, spre 2.500 de mc/s, dar, in zona situatia este "in regula", debitul scazand la 1.400 mc/s.

Si autoritatile locale au dat asigurari ca digul va rezista viiturii de pe Dunare, prognozata pentru ziua de 10 iulie, cand se asteapta la Galati un nivel maxim de 682 de centimetri.

7 iulie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.