Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ultima ora: Insula Mare a Brailei nu va fi inundata pentru salvarea Galatiului

Ultima ora: Insula Mare a Brailei nu va fi inundata pentru salvarea Galatiului

Ministrul Vasile Blaga a anuntat dupa incheierea sedintei Comitetului National pentru Situatii de Urgenta de la Galati ca Galatiul va fi scapat de inundatii prin deversari controlate la Movileni, prin ruperea digului la Cotul Pisicii- Tulcea, dar si  prin inaltarea unui dig. Nu s-a pus problema inundarii IMB-ului.

Blaga si Borbely au anuntat ca se ridica un dig pentru protejarea Galatiului. Insula Mare a Brailei a scapat de o inundare controlata, asa cum se anunta in jurul orei 16.00, atunci cand a inceput sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Cei doi ministri au anuntat ca se asteapta pe Dunare o cota crescuta, de 690 la Galati si de 733 la Braila, iar debitul fluviului la intrarea in tara este acum in scadere, la 12.700 mc pe secunda.

Reamintim ca in Insula Mare a Brailei sunt peste 4.000 de locuitori, 500 de muncitori ai TCE 3 Brazi Piatra Neamt, firma arendasului Culita Tarata, mii de animale, tone de pesticide, insecticide si ingrasaminte agricole. In IMB, arendasul Tarata, are 56.000 ha de culturi agricole.

4 iulie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.