Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD ROSU la Galati/ Dunarea mai are doar doi centimetri pana la cota istorica. Siretul a rupt un dig la Sendreni

COD ROSU la Galati/ Dunarea mai are doar doi centimetri pana la cota istorica. Siretul a rupt un dig la Sendreni

Situatia de la Galati - orasul inconjurat de apele involburate ale Dunarii, Siretului si Prutului - tinde sa devina dramatica. Peste 7.000 de oameni sunt pregatiti de evacuare. Pe 4 iulie este asteptat varful viiturii pe Dunare.

Dunarea a ajuns, astazi dimineata, in pragul cotei istorice de 657 de centimetri, inregistrata in 2008, cota de care o mai despart doar doi centimentri, iar nivelul apei este in continuare in usoara crestere.

Hidrologii estimeaza ca fluviul va ajunge pe 4 iulie la un maxim de 668 de centimetri. Pentru estimarea necesarului de locuri de cazare, autoritatile au inventariat zona cuprinsa intre strazile Dogariei, Portului si Pacii (din Valea Orasului).

Din totalul de 7.201 persoane cu care s-a discutat despre riscul de inundatie, 1.287 au declarat ca ar avea nevoie de sprijin in caz de evacuare.

Siretul avea astazi dimineata 669 de cm, cu 19 cm peste cota de pericol. Aici sunt expuse riscului de inundatii aproximativ 100 de case. Un dig din zona Sendreni a cedat deja, dar deocamdata sunt inundate doar o serie de terenuri necultivate.

Pe Prut nu au aparut inca probleme. La Oancea, raul are cu cinci cm sub cota de atentie. Raul Barlad a depasit la Tecuci cota de atentie cu cinci centimetri si ajuns la 305 cm.

Hidrologii estimeaza ca abia peste trei-patru saptamani nivelurile vor scadea sub cotele de atentie.

30 iunie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.