Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Drumul national intre Galati si Tecuci, in continuare blocat din cauza apelor revarsate ale Siretului

Drumul national intre Galati si Tecuci, in continuare blocat din cauza apelor revarsate ale Siretului

Drumul national care face legatura intre municipiul Galati si Tecuci este in continuare blocat, dupa ce apele Siretului au acoperit aproximativ un kilometru din carosabil intre Movileni si Sendreni, ca urmare a cresterii de debite si niveluri de pe raul Siret.

La ora transmiterii acestei stiri, autoritatile actioneaza pentru suprainaltarea unui dig din zona comunei galatene Sendreni. Astfel, lucratori de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati, de la Sistemul de gospodarire a apelor, militari si detinuti pun saci cu nisip pentru a impiedica apele sa se reverse pe un teren agricol care apartine Penitenciarului Galati.

Traficul rutier pe drumul national 25 care face legatura intre Galati si Tecuci a fost oprit inca de luni dimineata, dupa ce apele Siretului au inundat o portiune de aproximativ 30 de metri intre localitatile Movileni si Sendreni, astfel ca circulatia se desfasoara deviat pe un drum judetean din zona.

Intr-un comunicat de presa de luni al Prefecturii Galati se arata ca unda de viitura pe Siret a ajuns la Sendreni in cursul diminetii de luni, avand un nivel de 608 centimetri, cu opt centimetri peste cota de inundatie. Din cauza debitului crescut al raului Siret, pe o lungime de 30 de metri, intre localitatile Sendreni si Movileni, apa infiltrata a ajuns pe carosabil, motiv pentru care a fost luata decizia opririi traficului in zona si devierii pe ruta ocolitoare Independenta - Izvoarele - Slobozia-Conachi - Smardan.

Autoritatile au instituit avertizare de Cod rosu pe raurile Buhai si Siret, pana marti, la ora 16.00, din cauza precipitatiilor torentiale si a deversarilor cumulate, a informat Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Potrivit sursei citate, se instituie Cod rosu pe raul Buhai, la statiile hidrologice Padureni si Jijia pe sectorul Dorohoi - Dangeni, din cauza precipitatiilor torentiale deosebit de mari inregistrate in judetul Botosani si pe raul Siret, la statia hidrologica Sendreni - judetul Galati, din cauza efectului combinat al deversarilor din acumularile din amonte si remuului (variatiei) de pe Dunare.

29 iunie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.