Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Nu am scapat de ploi si inundatii

Nu am scapat de ploi si inundatii

O noua avertizare de ploi si inundatii va fi emisa luni dimineata, la ora 9.00, pentru judete din nordul tarii, atentionari care vor fi actualizate pe parcursul a trei zile, a declarat, duminica, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

Judetele care, in urmatoarele trei zile, trebuie sa acorde o atentie deosebita cantitatiilor de precipitatii sunt Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Harghita, Neamt, Iasi, Covasna, Vrancea, Galati, Vaslui si Bacau.

"In aceasta seara vom emite o atentionare incepand de maine (luni-n.r.) de la ora 9.00, pana marti. Cantitatile de precipitatii sunt de 20-40 litri/metru patrat care, daca suprafata solului ar fi uscata, nu ar crea nicio problema, dar avand in vedere ca intreaga cantitate de apa se scurge, in aceste trei zile vom emite si vom actualiza pentru aceasta regiune o atentionare pentru zonele in care se depasesc 20-20 litri/metru patrat. De joi incolo aceasta regiune va scapa de ploi", a spus directorul ANM, intr-o videoconferinta sustinuta, duminica, cu prefectii.

Directorul Institutulul National de Hidrologie (INH), Petre Stanciu, a declarat ca este instituit cod rosu pe Oltul superior, pe raul Negru si pe Homoroade, si ca urmeaza, in cateva ore, sa fie instituit cod rosu si pe Prut, sectorul Doroftiana-Radauti Prut.

27 iunie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.