Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme frumoasa pana la Craciun

Vreme frumoasa pana la Craciun

Vreme frumoasa pana la Craciun

Desi in ultimele zile ne-a cam mirosit a iarna din cauza temperaturilor scazute, se pare ca mai avem ceva de asteptat pana la prima ninsoare.

Noiembrie
Ultima luna de toamna va debuta cu o vreme frumoasa si calda in toata tara, cu exceptia regiunilor din centru si vest, unde vremea va avea o usoara tendinta de racire.

De altfel, cei mai norocosi vor fi locuitorii din sudul tarii pentru ca temperatura aerului va inregistra, in aceaste zone, maxime peste valorile normale ale perioadei.

In prima jumatate a lunii, temperaturile maxime vor putea depasi chiar si 20 de grade Celsius in sudul tarii, in timp ce in restul teritoriului se vor inregistra temperaturi cuprinse intre 4 si 14 grade Celsius.

In schimb, partea a doua a lunii ne va aduce o racire semnificativa a vremii, temperaturile apropiindu-se de valorile termice caracteristice iernii. Mai mult, in nordul si centrul tarii precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Iar in noptile cele mai reci minimele vor cobori pana la -15 grade Celsius in depresiuni, valorile minime normale fiind cuprinse intre -5 si 5 grade Celsius.

Decembrie
Inceputul lunii va fi caracterizat de temperaturi mai mici decat valorile normale ale perioadei, ne avertizeaza meteorologii de la ANM.

Procesul de racire a vremii din a doua parte a lunii noiembrie va continua si in primele zile din decembrie. Dar va fi urmat de un interval mai caldut, cand maximele vor putea urca pana la 15 grade Celsius in sudul tarii.

Temperaturile normale pentru prima luna de iarna sunt cuprinse intre -1 si 9 grade Celsius, iar maximele intre -8 si 2 grade Celsius. Insa, in depresiunile din nordul si centrul tarii mercurul din termometre va cobori pana la -15 grade Celsius in cele mai reci nopti.

De Sarbatori ne vom putea bucura si de ceva zapada, meteorologii prognozand pentru sfarsitul lunii precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Sursa: Evenimentul Zilei, 19 octombrie 2006 

19 octombrie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.