Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ministerul Sanatatii reactiveaza planurile de canicula

Ministerul Sanatatii reactiveaza planurile de canicula

Ministerul Sanatatii a solicitat astazi directiilor de sanatate publica, serviciilor de ambulanta si unitatilor de primiri urgente reactivarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare.

Intr-o videoconferinta cu personalul care activeaza in serviciile de urgenta, dr. RAED ARAFAT, subsecretar de stat in MS, a cerut masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din aceasta perioada.

Oficialul MS a cerut serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.

Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Pentru acest demers, in cadrul primariilor, a farmaciilor, in dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi  identificate, amenajate si marcate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui populatiei apa si ceai.

Ministerul Sanatatii solicita autoritatilor locale evitarea instalarii de corturi in strada pentru acordarea de asistenta medicala sau distributia de apa.

Au fost atentionate si unitatile de primiri urgente pentru a asigura numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice caniculei.

Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme,  Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul bauturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.
11 iunie 2010, Sursa: Ministerul Sanatatii
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.